Bu akşam Regaip kandili

İslam dünyasında mübarek kabul edilen ve özel olarak kutlanan on bir ayın sultanı ramazanın müjdecisi üç aylar, bu akşam Regaip Kandili'yle başlıyor.

Bu akşam Regaip kandili

Nafile ve kaza oruçlarının tutulduğu, namazlarının kılındığı, insanların dini hayata daha çok yöneldiği üç aylara, bu sene 7 Nisan (1 Recep) Perşembe akşamı, yani bu akşam Regaip Kandili ile girilecek.

Hz. Muhammed'in S.A.V) "Allahım recep ve şaban ayında bizi bereketlendir, ramazan ayına ulaştır" duasıyla anlattığı, rahmet, bereket ve mağfiret mevsimi olarak nitelendirilen üç aylar, bu yıl Regaip Kandili ile başlıyor. Recep ayının ilk perşembe gününü cumaya bağlayan gece kutlanan Regaip Kandili, bu yıl üç ayların başladığı recep ayının ilk gününe denk gelmesi ayrı bir anlam ve değer kazandı.

GÖRMEZ'DEN MESAJ

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "İslam dünyasında akmaya devam eden kanın bir an önce durması, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakması, rağbetlerimizin iyiye, güzele ve doğruya yönelik olması ve bu aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olması için Cenab-ı Mevla'ya niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Kendimizi nifaktan, hasetten, kinden, nefretten, ayrımcılıktan uzaklaştıralım ki, Onun lütfuyla kardeş olalım." diyen Başkan Görmez, Allah'ın bize verdiği nimetleri zaaflarımızın kurbanı yapmayalım ki, Allah'a daha yakın olalım. Rağbetimiz başkaca hiç bir şeye değil, sadece Ona olsun ki, her gecemiz Regaip olsun" diye konuştu.

AKAR'DAN KANDİL MESAJI

Öte yandan,

AK Parti  Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Akar, mesajında, üç ayların müjdecisi Regaib Kandili ve huzur ikliminin müstesna zaman dilimlerinden birine kavuşmanın sevincini yaşadıklarını belirtti. Recep, Şaban ve Ramazan aylarının içinde bulunduğu üç ayların, feyizli ve bereketli birer maneviyat mevsimi olduğunu ifade eden Akar, şunları kaydetti:

"Bu aylar sevgi, şefkat, merhamet, kardeşlik, birlik ve beraberlik hislerimizin, dini duygularımızın yoğunlaştığı kutlu zaman dilimleridir. Üç aylar ve içerisinde bulunan mübarek gecelerden nasiplenmek, Yüce Rabbimizin hikmetiyle buluşma ve rızasını kazanma adına eşsiz bir fırsattır. Bu mübarek günler, hayırlı amel ve güzel davranışlarla değerlendirildiği ölçüde, kazançlı ve bereketli zaman dilimlerine dönüşecektir."

Kaynak: Diyarbakır Söz