Bülent Uygun savunmasına başlarken ağladı

Futbolda Şike davası tutuklu sanığı Bülent Uygun, eşi Gamze Uygun'un kendisine attığı mesajların basında yer almasından dolayı duyduğu üzüntüyü ifade ederken, "O bölümlerin emniyette de savcılıkta da çıkarılmasını istedim.

Bülent Uygun savunmasına başlarken ağladı
Futbolda Şike davası tutuklu sanığı Bülent Uygun, eşi Gamze Uygun'un kendisine attığı mesajların basında yer almasından dolayı duyduğu üzüntüyü ifade ederken, "O bölümlerin emniyette de savcılıkta da çıkarılmasını istedim. Ama çıkarmadılar. Atılan iftiralar önemli değil ama namusum..." dediği sırada ağlamaya başladı. Mahkeme, bunun üzerine duruşmaya ara verdi.

Gamze uygun, eşi Bülent Uygun'a attığı mesajlarda, "Yine mi maç sattın da gönül rahatlığıyla g.. gezdiriyorsun? Fener'e nasıl yatıp bu kiloların haram yemekten olduğunu da anlatacağım" mesajları atmıştı. Bülent Uygun duruşmadaki savunmasına, "Mehmet Berk'in de buraya gelmesini istiyordum. Gelsin ki suçlamalarla ilgili görmek isterdim" sözleriyle başladı. Bunun üzerine mahkeme başkanı Mehmet Ekinci, "Mehmet Berk bizim 3. yedek savcımız. Bir savcımız hastalanacak ve diğeri de rahatsızlanacak ki Sayın Berk duruşmaya gelebilsin" dedi.

Bülent Uygun, savunmasında, "Fenerbahçe'nin şampiyonluğuna atılmış mesnetsizce iftiralar nedeniyle yargılanmaktan gurur duyuyorum. Polisten işkence görmedik ancak Türk polisine güvenmekle nereye geldiğimiz ortadadır. Bucaspor teknik direktörlüğü yaptığım sırada, Eskişehirspor'a transfer olmamdan dolayı, Bucalı yöneticiler peşimi bırakmadı. Devreye, İstanbul Asayiş Şube Müdürü ve aynı zamanda Bucalı olan Yener de bu işe dahil oldu. Emniyet gözaltına aldığında yine sayın Sedat Peker yüzünden alındığımı sandım. Şike için alındığımı öğrendim. Emniyette bununla ilgili sorguya bağladılar. Her şeyi anlattım. Böyle bir şike olayına karışmadığımı söyledim. Buna rağmen, art niyetli olduklarını anladım. Daha sonra sorulan sorulara cevap vermedim. Savcılıkta ayrıldığım eşimin attığı mesajları önüme koydular. Savcıya ve emniyete çıkarılmasını istedim ama kaldırmadılar." dedi.

Bu sırada duygulanarak, ağlamaya başlayan Bülent Uygun'a, mahkeme başkanı, "Bir su için" dedi. "iyiyim. Atılan iftiralar önemli değil. Ama namusum" diyerek tekrar ağlamaya başladı. Bunun üzerine mahkeme, duruşmaya ara verdi. İşlemediği bir suçtan mahkemede olduğunu savunan tutuklu sanık Bülent Uygun, yaşadığı surecin en iyi tarafının cezaevinde 17 kilo vermesi olduğunu söyledi. Uygun, iddianamedeki bazı telefon tapelerinin çıkarılmasını isteyerek, "Teşviği önleyen biri iken şimdi şikeci konumuna düştüm. Davanın seyri başka yerlere taşındı. Maç satmayan adamlar maç satar oldu. Babam mezardan kalksa böyle bir durum olamaz." dedi.

Bülent Uygun savunmasını, "Adalet adalet diye bağıran adaletsizlerin yanında durmaktansa adaletsizlikten ölürüm daha iyi." sözleriyle bitirdi. Bunun üzerine Başkan Ekinci, "En sonda lafını bana vurdun." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz