Görüş Bildir

"Bunu yapanlar Allah'tan bulsunlar"

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıdan yaralı kurtulan vatandaşlardan Mehmet Sezgin Ulsen teröre tepki gösterdi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan Mehmet Sezgin Ülsen, "Bunu yapanlar Allah'tan bulsunlar. Bunlar neyin hesabını yapıyor?" dedi.

Merkez Sur ilçesinde dün polis servis aracına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen, aynı aileden 5 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan yaralı kurtulan Ülsen'in (33), Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesindeki tedavisi sürüyor.

Ülsen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi ile gezmek için On Gözlü Köprü'ye gittiklerini belirterek, aracını önce patlamanın meydana geldiği yere, daha sonra ileride boş gördüğü bir alana park ettiğini söyledi.

"Dünyada cehennemi yaşadık"

Araçtan iner inmez saldırının gerçekleştirildiğini ifade eden Ulsen, patlamanın etkisi ile vücuduna şarapnel parçaları isabet ettiğini belirtti.

Ülsen, patlama anını, "Dünyada cehennemi yaşadık" sözleriyle anlatarak, yoldan aracıyla geçen bir kişinin kendisinin yanı sıra yaralı bir sivil ile bir polisi aracına alarak hastaneye ulaştırdığını aktardı.

Araçta yaralı polis ile konuştuklarını, birbirleriyle ilgilenmeye çalıştıklarını dile getiren Ulsen, kendilerini hastaneye yetiştiren vatandaşa teşekkür ettiklerini söyledi.

Ülsen, "Bunu yapanlar Allah'tan bulsunlar. Bunlar neyin hesabını yapıyor? Eğer Kürtçülük üzerine siyasetleri varsa böyle siyasetleri yerin dibine batsın. Kürt ve Türk fark etmiyor, hepimiz insanız." diye konuştu.

Saldırıdan yaralı kurtuldukları için şükrettiklerini dile getiren Ulsen, patlamada yaralananlara acil şifa, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileyerek, saldırıların son bulmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde dün polis servis aracına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, patlamada aynı aileden 5 kişi hayatını kaybetmiş, 5'i polis 12 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi