'Büyüğünden küçüğüne tüm esnaf kardeşlerimize minnettarlıklarımızı sunuyorum'

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Ankara Alışveriş Festivali'nin gerçekleşmesi için Ankara'nın resmi veya özel tüm kurum ve kuruluşların ortaya koyduğu iradenin, festivalin kendisinden de öte bir anlam ifade ettiğini bildirdi.

'Büyüğünden küçüğüne tüm esnaf kardeşlerimize minnettarlıklarımızı sunuyorum'

Bezci, yaptığı yazılı açıklamada, festivalin geldiği nokta ve dayanışma ruhu açısından Ankara'nın hemen hemen tüm illerce gıpta ile izlediğini belirterek, bundan sonra yapılması gereken şeyin, festivalin sürekliliğini sağlamak ve marka değerini korumak olduğunu ifade etti.

Festival sayesinde Ankara'nın tanıtımı açısından mükemmel bir sonuç elde edildiğini, kente çevre illerden ve ülkelerden önemli sayılabilecek rakamlarda turist girişi olduğunu aktaran Bezci, Ankara'daki marka ve mağazaların festivali sahiplenme ve indirimlere katılma konusunda iyi bir sınav verdiğini bildirdi.

Bezci şunları kaydetti:

''Ankara kökenli mağazalarımız, özelikle de cadde mağazacılığı festivalin başarısı için olağanüstü gayret gösterdi. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Büyüğünden küçüğüne tüm esnaf kardeşlerimize minnettarlıklarımızı sunuyorum. Ankara Alışveriş Festivali'nin gerçekleşmesi için Ankara'nın resmi veya özel tüm kurum ve kuruluşların ortaya koyduğu irade, festivalin kendisinden de öte bir anlam ifade etmektedir.''

Alışveriş ekonomisi yaratmanın önemli olduğunu, ancak bir o kadar da kentin sosyal hayatını desteklemek gerektiğine dikkati çeken Bezci, eğlence ve şovların Ankaralılar tarafından beğeniyle izlendiğini, önümüzdeki yıl ise kültür ve sanat etkinliklerinin ağırlığının artırılacağını ifade etti.

Ankara'nın er geç turizm ile anılacağını kaydeden Bezci, festival sonrasında turizm seferberliği başlatılacağının sözünü verdi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz