Büyükşehir’in iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, çalışanın ve çalışma ortamının güvenliğini sağlamak amacıyla eğitimler vermeye, riskli işlerde çalışanların can güvenliğini sağlamaya yönelik koruyucu sağlık hizmetleri sunmaya devam ediyor.

Büyükşehir’in iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri sürüyor

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü, belediye personeline yönelik iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimleri ile sağlık hizmeti vermeye devam ediyor. Belediye bu kapsamda Katı Atık Aktarma İstasyonu’nda çalışan 40 işçiye hepatit ve tetanoz aşısı yaptı.

Çalışma hakkında bilgi veren İşyeri Hekimi Dr. Özlem Sezgin Anlı, personellerin periyodik muayeneleri, iş güvenliği ve risk alanlarıyla ilgili eğitim süreçlerinin tamamlanmaya çalışıldığını belirterek, Katı Atık Aktarma İstasyonu’nda işçilerin bulaşıcı hastalıklara yönelik sağlık taramalarının yapılacağını söyledi. Anlı, “Bu kapsamda özellikle hepatit ile ilgili tarama yapıyoruz. Hepatit aşılarıyla birlikte tetanoz aşılarını tamamlayacağız. Burada çalışan 40 personelin aşılarını yapacağız.” dedi.

‘Çalışıyoruz, tedbir alıyoruz’

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Ahmet Çılgın ise riskli işlerde çalışan personelin etkilenmemesi için tedbirler alındığını ifade etti. Belediyenin çok geniş bir yelpazede hizmet ürettiğini, buna bağlı olarak iş alanlarının çok geniş çalışma sahalarından oluştuğunu kaydeden Çılgın, Katı Atık Aktarma İstasyonu’nun risk alanı en yüksek iş alanlarından birisi olduğunun altını çizdi. Çılgın, şunları söyledi: “Burası tehlike sınıfı en yüksek olan iş sahamızdan birisidir. Dolayısıyla burada çalışanlarımızın sağlık açısından bir takım riskler mevcut. Bunlara karşı çalışanları korumak için burada bir çalışma planladık. Burada temel risk tetanoz ve hepatit ile alakalıdır. Bu nedenle çalışanlarımızın hepatit kan testleri yapıldı. Hepatit olup olmadığına bakıldı. Hepatit olmayana muhakkak koruyucu sağlaması açısından aşı yapıldı. Aynı zamanda diğer risklerden olan tetanoza karşı da yine koruyucu aşı yapıldı.” Çılgın, hem sağlık hem de iş güvenliği tedbirleri açısından bütün çalışma sahalarının tarandığını, gerekli tedbirlerin alınması için yoğun bir çaba ve çalışma içerisinde olunduğunu belirtti.

Ardından tüm çalışanların aşıları yapıldı, iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgi verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz