Görüş Bildir

Buz tutan Murat Nehri'nde balık avı

Muş'ta, yüzeyi buz tutan Murat Nehri'nde balık avlayan vatandaşlar, geçimlerini avladıkları balıkları satarak sağlıyor.

Buz tutan Murat Nehri'nde balık avı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde bir süredir devam eden soğuk hava nedeniyle Murat Nehri'nin bazı bölümleri buz tuttu. Özellikle gece saatlerinde hava sıcaklığının eksi 20 dereceye kadar düştüğü Muş'ta balıkçılık yapan vatandaşlar, her türlü zorluğa ve tehlikeye rağmen buzları kırarak nehirde balık avlıyor.

Ellerindeki kürek ve kazmalarla nehrin buzlarını kırdıktan sonra ağlarını nehrin buzlu sularına bırakan balıkçılar, her kış aynı yöntemle balık avladıklarını dile getirdi.

BUZ TUTAN NEHİR

Geçimlerini avladıkları balıkları satarak sağlayan vatandaşlardan Tuncay Atay, Alparslan 1 Barajı'nın kapaklarının kapatılması ve hava sıcaklığında yaşanan ani düşüş nedeniyle nehrin buz tuttuğunu belirtti.

Nehrin buz tutmasıyla balıkları avlamakta güçlük çektiklerini, ancak buna rağmen her gün avlanmaya çıktıklarını vurgulayan Atay, ailelerinin geçimlerini sağlamak için buna mecbur olduklarını söyledi.

Balıkçılardan Bülent Yürekdelen ise nehirdeki buzlanmanın geçen yıllara göre daha geç olduğuna işaret ederek, tehlikeli olduğunu bildikleri halde bu yöntemi kullanarak balık avlamaktan başka çarelerinin olmadığını ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi