Görüş Bildir

Caddeler detarjanla yıkanacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yaz mevsimi ile birlikte, kentin ana arterlerindeki cadde ve kaldırımları yıkamaya başladı. Gazi Caddesi’nde başlatılan çalışma kapsamında, her akşam bir cadde detarjanla yıkanacak.

Caddeler detarjanla yıkanacak

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Çevre Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri, yaz ayları dolayısıyla hazırlanan program kapsamında, kentin ana arterlerindeki cadde ve kaldırımları deterjanlarla yıkamaya başladı. Gazi Caddesi’nden dün başlatılan çalışma kapsamında ekipler, merkez Sur İlçesi'ndeki Gazi Caddesi ve kaldırımlarını deterjanlı sularla yıkadı. Araç trafiği ve yaya yoğunluğunun az olduğu saatlerde yapılan uygulamanın, yaz ayları boyunca her gün saat 21.00’dan sonra yapılması planlanıyor.

CADDELER YIKANIYOR

Çevre Koruma Şube Müdürü Mehmet Baran, merkezdeki 4 ilçenin ana arter ve kaldırımlarının deterjanlı su ile yıkanacağını belirterek, cadde ve kaldırımların yoğun kir ve tozdan temizlenmesi için kokulu deterjan kullanıldığını söyledi. Her akşam bir caddenin yıkanacağını belirten Baran, esnafın istemi üzerine 15 günde bir olan yıkama işleminin Sur İlçesi'nde haftada bir güne indirildiğini kaydetti. Ramazan Bayramı’nın yaklaşması ile halkın yoğun olarak kullandığı Yenişehir Ekinciler, Sur Gazi, Bağlar Sağlık Ocağı caddelerindeki yıkama programının öne alındığını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı da temizlik çalışmalarını yerinde denetleyerek görevlilerden bilgi aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi