Camii açıldı

Midyat ilçesinde hayırsever 2 iş adamı tarafından yaptırılan Hazreti Muhammed Camisi hizmete girdi.

Camii açıldı

İş adamları Ahmet Bilgiç ve Ahmet Parlak tarafından Bağlar Mahallesi'nde yapılan caminin açılışı amacıyla tören düzenlendi. Kaymakam Fatih Akkaya, törende, iş adamlarına canı gönülden teşekkür ettiğini belirterek, "Bu kadim yer, bir Süryani vatandaşımızın, kardeşimizin, Müslüman vatandaşlarımızın açtığı camiye çelenk gönderip tebrik edebilecek kadar zarafet dolu bir şehir. Bu zarif şehre böyle zarif bir cami yakışırdı" diye konuştu.

HZ. MUHAMMED CAMİİ

Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun da camilerin, müminlerin Allah'a tevekkül ettiği yer olduğunu kaydetti. İnsanların, camilerde Allah'a sığındığını ifade eden Coşkun, şunları söyledi:

"Camiler tarihimiz, medeniyetimizdir. Camiler bir sanattır. Camiler ibadet yerleridir. Camiler eşitlik yeridir. Amiri, memuru, fakiri, zengini, köylü, çiftçi, esnaf aynı safta yüce Allah'ın huzurunda 'Allahu Ekber' diye eşit bir şekilde durur. Camiler birliğimizdir. Alimlerin ilim tedris ettiği yerdir. Bu camiyi ilçemize kazandıran Midyatlı iş adamlarını tebrik ediyorum."

İKİ İŞADAMININ DESTEĞİYLE

İş adamı Bilgiç ise caminin açılışını gördükleri için çok mutlu olduklarını belirterek, "Bu caminin temelini atarken, 'Allah'ım bizleri bu camiyi bitirmemizde muvaffak kıl ve açılışına kavuşturmaya nasip et' dedik. İşte bugün Allah'a şükrediyoruz" dedi.

Daha sonra Akkaya, camiyi yaptıran iş adamları Ahmet Parlak ve Ahmet Bilgiç'e plaket verdi. Müftü Çağlar tarafından okunan duaların ardından, caminin açılışı yapıldı. Camide, aynı anda 3 bin kişi ibadet edebilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz