Camiler doldu taştı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 3 bin 600 öğrenci Kur'an-ı Kerim öğrenmek için camilere gidiyor. İlçe merkezi ve köylerde 118 noktada açılan kurslarda toplam 120 öğretici çocuklara Kur’an-ı Kerim, siyer, ibadet ve görgü kurallarını öğretiyor.

Camiler doldu taştı

Viranşehir Müftüsü Abdurrakip Arslan, Hüseyin Polat Camisi'nde 170 erkek, 148 kız öğrencinin Kur’an ve dini bilgiler öğrenmeye geldiğini, öğrencilerin oluşturduğu tablonun kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

KUR'AN KURSU

Müftü Arslan, “Kur’an öğrenmeye gelen bu öğrencilere Allah'ın özel bir hediyesinin olacağını biliyoruz. Bugün dünya üzerindeki tüm problemlerin çözümü için neslimiz Kur’an-ı Kerim'i öğrenmeli ve tavsiyelerine kulak asmalıdır. Bugün bu kursa gelen talebeler Kur’an-ı Kerim’i öğrenecek ve mesajlarına kulak vereceklerdir. Onlar Kur’an okuyarak hem dünyalarını hem de ahiretlerini mamur edeceklerdir. Anne ve babalarına da şefaatçi olacaklar.” dedi.

Hüseyin Polat Camii imam hatibi Mahmut Aydın, yardıma muhtaç olan öğrencilerin durumunu da gözden geçirerek çeşitli yardımlarda bulunduklarını ifade etti. Kursa gelen öğrencilerden Nusret Alankaya, camide Kur’an-ı Kerim’in yanı sıra dini ve birçok bilgiyi öğrenme fırsatı bulduğunu, camide Hz. Muhammed'in hayatını öğrendiğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz