Görüş Bildir

''Camiler, vatanın tapularıdır''

''Camileri inşa etmek ayrı, imar etmek ayrıdır''

''Camiler, vatanın tapularıdır''

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ''Camiler, vatanın tapularıdır'' dedi.

Görmez, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında merhum hayırsever Hacı Ahmet Zeki Yurttaş tarafından yaptırılan caminin açılışında, Türkiye'de toplam 90 bin cami bulunduğunu ve Türkiye'ye gelen yabancılara bu rakamı söylediklerinde hayret ettiklerini söyledi. Görmez, ''Peki bu camilere sabah namazında kaç kişi gelip namaz kılıyor? Kaç çocuğumuzu, gencimizi alıp camilere getiriyoruz? Camilere gelip hep beraber Allah'a ibadet etmeliyiz. Çocuklarımızı, gençlerimizi ve kadınlarımızı camilerimizle buluşturmalıyız'' diye konuştu.

 Okunan ayetlerde, camilerin inşa edilmesi ile bir de camilerin imar edilmesinden bahsedildiğini ifade eden Görmez, ''Camileri inşa eden hayırsever vatandaşlarımız var. İmar edilmesi ise, buralara gelip cemaat olup birlikte namaz kılmaktır. İşte hep beraber, Allah'ın evleri olan camilerimize geleceğiz ve namaz kılacağız ki, camilerimizi imar edebilelim. Cami inşa etmek ayrı, imar etmek ayrıdır'' dedi.

Camilerin, hayatın içine çekilmesi gerektiğini bildiren Görmez, şöyle devam etti:

''Türkiye'deki 90 bin camiden 30 bininde dernek var. Bu dernekleri bir çatı altında toplamak için çalışıyoruz. Bu derneklerimizde gençlerimizin bir araya gelmelerini sağlamalıyız. Çocuklarımızın, kadınlarımızın camilere gelmesi ve camilerle tanışması için daha çok çalışmalıyız. Camiler, aynı zamanda vatanın tapularıdır. Türklerden başka hiçbir millet, İstiklal marşına ibadethanelerini koymamıştır. Allah, bu vatanın üzerinden ezan sesini dindirtmesin.''

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, konuşmasının ardından, Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil ile birlikte caminin kapısına asılan kurdelayı kesti.

Camiyi gezen Görmez ve beraberindekiler, 2 rekat ''Tahiyyetül Mescid'' namazı kıldı.        

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi