Camilere koşuyoruz namazla buluşuyoruz

Diyanet, yarıyıl tatilinde öğrencilerin cami ile bağlarının kurulması için, "camiyi seviyoruz, namazla buluşuyoruz" kampanyası başlattı. Ödüllü kampanyaya katılan öğrencilere çeşitli ödüller verilecek.

Camilere koşuyoruz namazla buluşuyoruz

Diyanet İşleri Başkanlığı, “okula giden çocukların ara tatil dönemlerinde cami ile bağının kurulmasını sağlamak ve cemaat alışkanlığı kazandırmak” amacıyla Diyarbakır kent merkezinde, 18 Ocak ile 1 Şubat tarihleri arasında “CAMİYİ SEVİYORUZ NAMAZLA BULUŞUYORUZ” kampanyasına start verilecek.

ÖDÜLLÜ PROGRAM

Ödüllü olan programa öğrencilerin yarıyıl tatilinde cami görevlilerine gelerek kayıt yaptırmaları gerekiyor. Öğrenciler kayıtlı olduğu camiye günde beş vakit namaza gidecek. Ezber yaparak puan kazanacak. Puan sistemine göre öğrenci sabah 30, öğle 15, ikindi 15, akşam 15, yatsı 25 puan, ezberlenen her sure ve dua başına ise 50 puan verilecek. Öğrenciler kendileriyle birlikte cemaatle namaza katılacak. Cemaate katılan her vakit namaz için de 5 ek puan almaya hak kazanacak.

DİYARBAKIR MÜFTÜLÜĞÜ

Program sonunda kayıtlı oldukları camide en yüksek puanı alan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edilecek ve ilçe genelinde en yüksek puanı alan ilk 3 öğrenci ise İlçe Müftülükleri tarafından  ödüllendirilecektir.

Kaynak: Diyarbakır Söz