Görüş Bildir

Çanakeleyi gezdiler

Diyarbakır’lı çocuklar Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi.

Çanakeleyi gezdiler

Kayapınar Belediyesi’nin destekleriyle 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma günü nedeniyle Çanakkale ve İstanbul’a giden 40’a yakın Şehit ve Gazi çocuğu, 4 gün boyunca Şehitlikler, tarihi ve kültürel yerleri gezdi.

Kayapınar Belediyesi bahçesinden düzenlenen uğurlama töreninde Mustafa Kılıç tarafından Çanakkale’ye uğurlanan 40’a yakın Şehit ve Gazi çocuğu ile Kamuda çalışan Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Büyükburç, Başkan Yardımcısı Fırat Topgüç ve Muharip Gaziler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Siraç Ezer, uçak ile önce İstanbul’a gitti. İstanbul Sahiba Gökçen Havaalanında İstanbul Vali Yardımcısı Necip Çakmak tarafından karşılanan çocuklar, onurlarına verilen yemeğe katıldı.

İSTANBUL VE ÇANAKKALE’Yİ GEZDİLER

Gazi ve Şahit çocukları, İstanbul’daki Eyüp Sultan, Yere Batan Sarayı, Askeri Müzesi, Fenerbahçe Ordu evi, Edirne Kapı şehitliği, Topkapı Sarayı, İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy ve Diyarbakırlı şair Süleyman Nazif’in kabirleri ile Sultan Ahmet’i gezdikten sonra, otobüslerle Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi’ne hareket etti. Burada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu ve Çanakkale Şehit Aileleri Derneği Başkanı ve yetkilileri tarafından karşılanan Diyarbakır kafilesi, Truva Şehri, Nusret Mayın Gemisi, Seddül Bahir, Çimenlik, 57. Alay, Abide Anıtı, Arı burnu, Çanakkale Şehitleri ve Anzakların mezarlıklarını ziyaret etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE BULUŞTULAR

Ziyaretlerinin ardından Diyarbakır’lı çocuklar, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi için düzenlenen törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildiler. Tören alanında yapılan kabulde, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakırlı şehit ve gazi çocuklarıyla yakından ilgilendi. Geziyi organize eden Mustafa Kılıç’a teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuklarla birlikte Diyarbakır’a selam gönderdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi