Çanakkale'de Kaçak tekne faciası: 7'si çocuk 14 ölü

Çanakkale’nin Ayvacık İlçesinden Yunanistan’a kaçak olarak geçmek isteyen göçmen teknesi battı. Batan teknede 7’si çocuk olmak üzere 14 kişi boğularak can verdi.

Çanakkale'de Kaçak tekne faciası: 7'si çocuk 14 ölü

ncak teknenin su aldığını farketmeyen kaçakları yola devam edince facia yaşandı. Tekne mendirekten 200 metre uzaklaştıktan sonra su alarak yarısına kadar battı. Kamarada bulunan ve çıkmaya fırsat bulamayan 7'si çocuk 14 kişi bağularak ölürken, Sahil Güvenlik ekipleri 27 kişiyi kurtardı.

GÖZ GÖRE GÖRE HAYATLAR ÖLÜME GİTTİ

Ayvacık'ın Babakale Limanı'ndan içinde 41 kaçağın bulunduğu kamaralı ahşap tekne, Yunanistan'ın Midilli Adası'na doğru dün saat 22.00'de hareket etti. Ancak kaçakların kullandığı tahmin edilen tekne, daha limandan çıkarken kıç tarafını mendireğin kayalıklarına çarptı. Teknenin su aldığını farketmeyen kaçaklar yollarına devam etti.

MENDİREĞİN 200 METRE AÇIĞINDA SULARA GÖMÜLDÜ

Mendirekten henüz 200 metre kadar açılan tekne bir anda yarısına kadar sulara gömüldü. Teknenin üzerinde bulunan ve can yelekleri olan kaçaklar kendilerini suya atıp kurtuldu. Durumu gören vatandaşlar 'Alo 158' hattını arayarak Sahil Güvenlik ekiplerine durumu bildirdi.

BATAN TEKNENİN İÇİNDE 13 CESET

Bölgeye hareket eden Sahil Güvenlik ekipleri, balıkçıların da yardımıyla 27 kaçağı kurtardı. Yapılan arama kurtarma çalışmasında ise 13'ü yarısı batan teknenin kamarasında bulunan, 1'i denizde olmak üzere, 7'si çocuk olan toplam 14 kişinin cesedine ulaşıldı. Ölenlerin cesedi Sahil Güvenlik ekiplerince Babakale Limanı'na getirildi. Ardından Ayvalık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kurtarılanlar ise önce hastaneye kaldırıldı. Daha sonra Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı'na teslim edildi. Yarı batık haldeki kaçak teknesi de Sahil Güvenlik ekiplerince Babakale Limanı'na çekildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz