Çeltik hasadı

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesine bağlı Karahan köyünde Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar’ın katılımıyla çeltik hasadı yapıldı.

Çeltik hasadı

Diyarbakır merkez Bağlar İlçesine bağlı Karahan köyünde İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Bağlar Tarım ve Orman İlçe Müdürü Fikret Tunç, Bağlar Tarım ve Orman İlçesi teknik personelleri ve çiftçilerin katılımıyla çeltik hasat alanına giden İl Müdürü Atalar, çiftçiler ile bilgi alışverişinde bulundu.

ÇELTİK HASADI

Türkiye’de Diyarbakır’ın tarımsal üretimlerde önemli bir paya sahip olduğuna değinen İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar,  "2018 yılı verilerine göre Diyarbakır ilimizde 15 bin 870 dekar alanda 7 bin 421 ton çeltik üretimi yapılarak alan bazında 11, üretim bazında ise Türkiye sıralamasında 12’nci yeri almıştır.

Diyarbakır’da 2019 yılında ise tahmini verilere göre 17 bin 92 dekar alanda 8 bin 325 ton çeltik üretimi beklemekteyiz. Diyarbakır’ın çeltik üretiminde önemli ilçelerinden biri olan Bağlar ilçemizde yılda 3 bin 10 dönümlük alanda çeltik üretimi yapılmaktadır." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz