Çiftçilerin elektrik protestosu

Viranşehir ilçesinde elektrik kesintileri nedeniyle sıkıntı yaşandığını ve ürünlerini sulayamadığını iddia eden bir grup çiftçi, E-90 karayolunu trafiğe kapattı.

Çiftçilerin elektrik protestosu

İlçedeki farklı köylerden gelip, Viranşehir-Şanlıurfa karayolunun 25. kilometresindeki Kırlık Trafo Merkezi'nde toplanan çiftçiler, burada bir süre yetkililerle görüştükten sonra yola çıkarak oturma eylemi başlattı.

Uluslararası E-90 karayolunun Şanlıurfa güzergahını taş ve tahtalarla araç geçişine kapatan çiftçilere, jandarma ekipleri yolun açılması konusunda zaman zaman uyarıda bulundu.

Bu sırada uyarıları dikkate alan ve eyleme son vermek isteyen bazı kişilerle, eyleme son vermek istemeyenler arasında zaman zaman tartışma yaşandı.

İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tuncay Kaplan da çiftçilerin bulunduğu alana gelerek bir süre görüştü. Daha sonra gruptakiler arasından seçilen birkaç kişi, Valilik ve DEDAŞ İl Müdürlüğü yetkilileriyle görüştürülmek üzere Şanlıurfa'ya gönderildi.

Yaklaşık 2 saat süren ve güvenlik güçlerinin yoğun önlem aldığı oturma eylemi nedeniyle Şanlıurfa-Mardin karayolunda da kilometrelerce uzunlukta araç konvoyu oluştu.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz