Çile bitti ücretsiz

Kayyum işe başladı, ilk icraatı toplu taşıma krizini çözmek ve vatandaşa ilk gün ücretsiz hizmet vermek oldu.

Çile bitti ücretsiz

DİYARBAKIR'da, Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın tutuklanmasından sonra İçişleri Bakanlığı tarafından Belediye Başkanlığı'na kayyum olarak atanan ve önceki gece kentte gelen Cumali Atilla, sabah saatlerin belediyeye gelerek göreve başladı. İlk icraatı toplu taşıma krizini çözmek olurken, dün gün boyu vatandaşlar ücretsiz taşındı. Atilla, gelmeden önce binada bomba araması yapılırken, çevredeki güvenlik önlemleri de artırıldı.

KAYUM HIZLI BAŞLADI

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında tutuklanan Büyükşehir Belediyesi başkanı Gültan Kışanak'ın yerine İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme ile kayyum olarak atanan Cumali Atilla, dün göreve başladı. Atilla, Belediye binasına gelmeden önce Büyükşehir Belediye binasında bomba araması yapılırken, Kışanak ve Anlı'nın tutuklanmasını protesto nöbeti tutan bazı çalışanlar ve meclis üyeleri binadan dışarı çıkarıldı. Bomba araması bittikten sonra çalışanlar kimlik kontrolü yapılarak içeri alınırken, kayyum Cumali Atilla saat 07.30 sıralarında geniş güvenlik önlemleri altında Belediye binasına gelerek göreve başladı.

BİNANIN ÇATISINA ÖZEL HAREKAT

25 Ekim gecesinden beri Belediye binası çevresinde alınan güvenlik önlemleri kayyum atanması ile birlikte artırıldığı görüldü. Belediye binasına giriş çıkış yapan personeller kimlik kontrolünden geçirilirken, binanın çatısına da özel harekat polislerinin yerleştirildiği görüldü.

 KAYYUM BAŞKAN SUR'A GİTTİ

Atilla, görevine başladıktan sonra, yine Kayyum ile yönetilen Sur ilçe Belediyesini ziyaret etti. Sur Belediyesinden Büyükşehir Belediye binasına kadar yürüyerek giden Atilla'ya, Sur Belediyesine kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Bilal Özkan eşlik etti. Caddelerde vatandaşlarla konuşan ve zaman zaman Kürtçe kısa diyaloglar gerçekleştiren Cumali Atilla'nın 2'si özel harekat polisi olmak üzere çok sayıda polis tarafından korunduğu görüldü. Atilla, durakta bekleyen vatandaşlarla sohbeti sırasında, durukların vatandaşların rahat etmesi için düzenlenmesi talimatını verdi.

ULAŞIM CİLESİ BİTTİ

tilla'nın görevine başlamasının ardından, 8 gün aradan sonra kentte belediye otobüsleri hizmet vermeye başladı Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdürlüğü garajı ile Doğalgaz Dolum İstasyonu'na çekilen otobüsler yolcu taşımaya başladı. 8 gündür mağdur olan Diyarbakırlılar duraklarda uzun süre beklemekten kurtuldu. Belediye yönetimince alınan karar ile belediye otobüsleri dün yolculara ücretsiz hizmet verildi. Öte yandan, büyükşehir belediyesine ait ekiplerce kent genelinde temizlik çalışmalarına başlandı.

VATANDAŞLAR MEMNUN OLDU

Belediye otobüslerinin hizmet vermemesi nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlar, ulaşım sıkıntısının sona ermesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Vatandaşlardan Zübeyde Şengül, ulaşım sıkıntısı nedeniyle insanların işine yetişemediğini, hastaların hastaneye gidemediğini, öğrencilerin okula geç kaldığını belirterek, "Dün yağmur vardı, halk perişan oluyor, yağmur altında kalıyor. Belediye otobüslerinin çalışması gerekiyordu, bu hizmet durmamalıdır." dedi.

Belediyenin hizmeti aksatması ile toplu taşıma araçlarını kullanan halkın sıkıntı çektiğini  anlatan Şengül, vatandaşların bugün ücretsiz taşınmasının iyi bir karar olduğunu bildirdi.

ÜCRETSİZ TAŞIMA SEVİNDİRDİ

Üniversite öğrencisi Mücahit Yalçın, belediye otobüslerinin bugün hizmet vermeye başladığını vurgulayarak, önceki günlerde derslere geç kaldıklarını aktardı.

Yalçın, yağmurlu havalarda durakta araç beklerken ıslandıklarını belirterek, "Çok şükür bugün otobüsler çalışmaya başladı. Ulaşım imkanı sağlandığı için memnunuz." diye konuştu.

"Otobüslerin ücretsiz taşıma yapması öğrenciler için süper olur. Çünkü öğrenciler kısıtlı imkanlarla okuyor. Otobüslerin ücretsiz olması öğrenci bütçesine katkı sunar." ifadelerini kullanan Yalçın, belediyeden hizmet beklediklerini kaydetti.

Yalçın, Diyarbakır'a güzel hizmetler getirilmesini, kente ulaşım, altyapı, temizlik, park ve bahçe gibi konularda çalışma yapılmasını istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz