Görüş Bildir

Çınar'da 3 ayda üçüncü kadın 'intiharı'

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı yaşadıkları köyde 18 yaşındaki Ceylan Tosun isimli genç bir kadının, babasına ait av tüfeği ile "intihar ettiği" ileri sürüldü. Hayatını kaybeden Tosun, bugün toprağa verilirken, Çınar Belediyesi Jinwar Kadın Merkezi Sosyoloğu Ümran Nar, olaya dair kuşkularını dile getirildi.

Çınar'da 3 ayda üçüncü kadın 'intiharı'
Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, yılın ilk üç ayında kayıtlara "intihar" olarak geçen üçüncü kadın intiharı yaşandı. Ailesi ile birlikte Leblebitaş (Çapenya) köyünde yaşayan 18 yaşındaki Ceylan Tosun'un, dün akşam evde kimsenin bulunmadığı sırada babasına ait av tüfeği ile intihar ettiği iddia edildi. Silah sesini duyup koşan ailesi ve komşuları tarafından yaralı olarak Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kaldırılan Tosun, kurtarılamadı. Yapılan otopsinin ardından Tosun'un cenazesi bu sabah köyünde toprağa verildi.

Olay hakkında ise Çınar Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Yaşanan olaya ilişkin Çınar Belediyesi Jinwar Kadın Merkezi çalışanları da basın toplantısı düzenledi.

İNTİHARLARIN NEDENİ Kadın Merkezi'nde yapılan açıklamada konuşan Sosyolog Ümran Nar, Ceylan Tosun'un "intihar" ettiğine dair kuşkuları olduğunu söyledi. Nar, yaşanan intihar olaylarının köylerde olması ve intihar ettiği ileri sürülen kadınların 18 yaşından küçük olmasının tesadüf olmadığını kaydetti.

Nar, yaşanan intihar olayından sonra intihar vakasının yaşandığı köye gittiklerini burada, kendileriyle kadınlardan çok erkeklerin muhatap olduğunu ve sordukları sorulara "psikolojik sorunları vardı", "soruları geçiştirmeye çalışmaları kaçamak cevaplar" verildiğini belirtti.

Ceylan Tosun'un mevsimlik işçi olarak çalıştığını da ifade eden Nar, ağır ekonomik koşulların intihar nedenlerin arasında bulunduğunu ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi