Cinnet hali yaşıyoruz!

Diyarbakır’da öncek gün akşam bıçaklı düello dehşeti yaşandı. Yenişehir ve Kayapınar ilçesindeki bıçaklı kavgada, iki kişi öldürüldü, 6 kişi de yaralandı. Hastane Bahçesinde Turan’ı öldüren Şahin tutuklandı.

Cinnet hali yaşıyoruz!

Önceki gün Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önündeki dehşet verici olayla sarsılırken, akşam saatlerinde ise Yenişehir ve Kayapınar ilçelerinde peş peşe yaşanan iki bıçaklı kavgayla, acıya boğuldu. İki kişinin yaşamını yitirdiği bıçaklı kavgada 6 kişi de yaralandı. Çok sayıda kişi ise gözaltına alındı. Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesinde önceki gün Mehmet Faruk Turan'ın öldüren Mehmet İhsan Şahin sevk edildiği Adliye’de tutuklanarak cezaevine konuldu.

MİNİBUS DURAĞINDA KAVGA

İki kişinin ölümüyle sonuçlanan bıçaklı kavganın ilki Yenişehir ilçesi Yaşar Kemal Caddesi’ndeki minibüs durağında meydana geldi. İki grup arasında bilinmeyen nedenle çıkan tartışma kısa sürede meydan kavgasına döndü.

Bıçaklı kavgada 19 yaşındaki Eyüp Ahmet Akgök ile 22 yaşındaki Veysel Emra (22), A.P. (23) ve B.E. (18), yaralandı. Çevredekiler A.P.'yi kucaklarında taşıyıp otomobille hastaneye götürürken, diğer yaralılar için ise ambulans çağrıldı.

İKİ KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri de diğer yaralıları hastaneye kaldırdı. Durumu ağır olan Eyüp Ahmet Akgök ve Veysel Emra yaşamını yitirirken A.P. ve B.E.'nin ise tedavisi devam ediyor.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma Cinayet Büro Amirliği ekiplerince sürdürülürken, tedavileri devam eden A.P. ve B.E. gözetim altına alındı. A.P. ve B.E.'nin tedavileri sonrası ifadesinin alınacağı öğrenildi.   Yaralı kişinin taşınması cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

BİR KİŞİ TUTUKLANDI

A.P. ve Baran Emra, tedavisinin ardından taburcu edildi. Polis tarafından gözaltına alınan A.P. ve Baran Emra, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Baran Emra, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. A.P.’nin emniyetteki işlemleri sürüyor.

İKİNCİ BIÇAKLI KAVGA ÇIKTI

Öte yandan, aralarında husumet bulunan iki grup arasında Kayapınar ilçesinde çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada 1'i ağır 4 kişi yaralandı.

Olay, önceki akşam saatlerinde Kayapınar Mahallesi, Nazım Hikmet Caddesi, 523’üncü Sokak’ta meydana geldi. Cadde üzerinde karşılaşan husumetli iki grup arasında çıkan tartışma, silahlı ve bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada, M.D., M.Ç., F.Ç. ile A.Ç. yaralandı. İhbarla bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tedavileri süren yaralılardan M.D.'nin hayati tehlikesinin olduğu belirtildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

KAMERALARA YANSIDI

Bu arada, kavgaya ilişkin cep telefonu kamerasıyla çekilen görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, kavganın ardından siyah bir otomobille 3 kişinin olay yerine geldiği, elinde sopa bulunan kişinin yerde yatan kişiye sopayla vurduğu görüldü.

HASTANE BAHÇESİNDEKİ CİNAYET

Öte yandan Dicle Üniversitesi kampüsünde yer alan Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki toplu taşıma araçlarının kullanıldığı durak yakınında önceki gün Mehmet Faruk Turan'ın silahla öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma devam ederken, gözaltına alınan katil zanlısı Mehmet İhsan Şahin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mehmet İhsan Şahin çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince, "kasten öldürmek" suçundan tutuklandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz