Çocuk haklarına riayet edilmelidir

Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle birçok merkezde yapılan açıklamalarda, Türkiye’ye BM Çocuk Hakları Sözleşme’nin gerekliliklerini yerine getirme çağrısı yapıldı.

Çocuk haklarına riayet edilmelidir

Eğitim Sen Diyarbakır Şubeleri, Çocuk Hakları Günü nedeniyle bu yıl Ceylan Önkol Resim Yarışması’nın 12’ncisini düzenledi. Birçok eğitimcinin katıldığı yarışmada ilkokul ve ortaokul kademesinde dereceye giren öğrencilerin çizimlerine de yer verildi.

Resim sergisinin yapıldığı etkinlikte açıklama yapan Amed Eğitim Sen 2 No’lu Şube Eğitim Sekreteri Kadriye Kaya, Ortadoğu coğrafyasını, iktidar kaynaklı sürdürülen çatışmalardan dolayı çocukların yaşam haklarının en çok ihlal edildiği bir coğrafya olarak tanımladı.

HAKLARNA RİAYET EDİLMELİ

Kaya, “Günümüzde adı konulmamış bir dünya savaşının yaşandığı orta doğuda yaşanan savaş, en çok da kız çocuğu ve çocuklar üzerinde bir kıyıma dönüşmektedir. Bugün Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler sonucu yüz binlerce çocuk yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalmış, mülteci konumuna düşmüştür. On binlercesi yaşam hakları ellerinden alınarak öldürülmüştür ve bu ölümler devam etmektedir” ifadelerini kullandı.  Etkinlik resim sergisi ile son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz