Görüş Bildir

Çocuklardan Solistler Geçidi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Hıdırellez Bayramı’nı çocukların verdiği konserle kutladı. Konserde birçok sanatçının ünlü eserlerini seslendiren çocuklar, gösterdikleri performansla izleyicileri büyüledi.

Çocuklardan Solistler Geçidi

DİYARBAKIR,Büyükşehir Belediyesi, her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde çeşitli etkinliklerle kutlanan ve baharın gelişini müjdeleyen Hıdırellez Bayramı nedeniyle Solistler Geçidi Konseri düzenledi. Konserde, Büyükşehir Belediyesinin 8-15 yaş grubu miniklere yönelik açtığı bağlama kursunda eğitim gören 28 çocuk sahne aldı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konsere, çocuklar ve aileleri katıldı.

Sanatçıların ünlü eserleri seslendirildi

Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Hintçe olmak üzere farklı dillerde birçok ünlü sanatçının şarkılarını seslendiren çocuklar, gösterdikleri performanslarıyla izleyicileri büyüledi. Çocuklar, konserde şarkılarını seslendirdikleri sanatçıların sahnede giydikleri kıyafetlere benzer giyindi. Çocuklar, Aşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım ve Benim Sadık Yarim Kara Topraktır”; Aram Tigran’ın, “Ay Dilbere, Seyren Akçik ve Şev Çu”; Ayşe Şan’ın, “Sallana Sallana, Gelmiş Bahar ve Welleh Te Nagrım”; ünlü sinema yıldızı Kemal Sunal’ın filmlerinde seslendirdiği, “Esmerim Biçim Biçim, Maden Dağı, Dam Üstüne Çul Serer, Yaylalar ve Of Deme Püf De”; Ahmet Kaya’nın, “Penceresiz Kaldım Anne, Ağladıkça ve Şafak Türküsü”; Mahsuni Şerif’in, “Çeşm-i Siyahım, Mevlam Gül Diyerek ve Dom Dom Kurşunu”; Neşet Ertaş’ın, “Gönül Dağı, Leyla ve Nar Ağacı”; Şıvan Perwer’in, “Dılo Ez Bımrım ve Cane Cane” şarkıları dışında Hint halk müziğinden bir ezgiyi ve Ruhi Su’nun şarkılarını koro şeklinde seslendirdi.

Çocuklar güldürdü

Çocuklar, konserde şarkılarını seslendirdikleri ustaları sahnede yaptıkları hareketleri canlandırarak izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Özellikle sinema yıldızı Kemal Sunal’ın şarkılarını söylerken müzik severleri güldüren çocuklar, yaşamını yitiren usta sanatçıların şarkılarını seslendirdiğinde ise izleyicileri zaman zaman duygulandırdı. Sahne performanslarında çocuklara, izleyicilerde eşlik etti. Konser, çocukların hep birlikte halk türküsü olan “Şemle” şarkısını koro şeklinde söylemesiyle sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi