Görüş Bildir

Çocukluk hayalini yaşlılığında gerçekleştiriyor

Siirt'te 71 yaşındaki Gülseren Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi'nde açılan kursta, resim yapmayı öğrenerek çocukluk hayalini gerçekleştiriyor.

Çocukluk hayalini yaşlılığında gerçekleştiriyor

Kızının tayininin Siirt'te çıkması üzerine kentte gelen 71 yaşındaki Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi'nde açılan resim kursuna başladı. Kursta, 7 yaşındaki Yavuz Kemal Doludur ve gençlerle birlikte resim yapmayı öğrenen Şahin, çocukluk hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Şahin, Samsun'un Bafra ilçesinden olduğunu, geçen yıl kızının tayini üzerine Siirt'e geldiğini belirterek, kızı işteyken boş zamanlarını değerlendirmek için kurs arayışına girdiğini söyledi.

Çocukluğundan bu yana resim yapmayı istediğini ancak bir türlü bu hayalini gerçekleştiremediğini kaydeden Şahin, kursa başladığı için çok mutlu olduğunu belirtti.

Yaşlılığında gerçekleştiriyor

"Küçüklüğümden beri resim yapmayı çok istiyordum ama 70 yaşımdan sonra kısmet oldu." diyen Şahin, resim yapmayı çok sevdiğini dile getirdi.

Kurstaki gençlerle ve 7 yaşındaki çocukla resim yapmanın çok güzel bir duygu olduğunu anlatan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gençlerle resim yapmak çok güzel. 7 yaşındaki Yavuz Kemal de çok yetenekli bir çocuk, annesiyle beraber geliyor ve beraber resim yapıyoruz. Kurstaki herkese resim yapma konusunda yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu yaştan sonra resim öğrenince kendimi 18 yaşında hissettim. Çok güzel bir şey, herkes resim yapsın. Öğrenmenin yaşı yoktur, ne yapabiliyorsanız yapın. Gençlik Merkezi'ne de bize bu imkanı sağladığı için teşekkür ediyorum."

Gençlik Merkezi'nde kursiyer Musa Yüksel ise resim kursu açıldığında eğitmen olarak katıldığını kaydederek, "Kursumuzun ilginç ve güzel bir yanı var. Resim kursumuzda 7 yaşındaki bir çocuk da 71 yaşındaki bir kadın da var. Bu da kursumuzun ilgi çekmesine neden oluyor. Vatandaşlar gelip kursumuzu gördüklerinde kendileri de buraya kaydolmak istiyorlar." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi