Çok dilli konser

Sosyal Hizmetler Rehabilitasyon ve Adaptasyon Merkezi Derneği (SOHRAM-DER) tarafından Diyarbakır'da çok dilli konser düzenlendi.

Çok dilli konser

DİYARBAKIR- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen konser ‘Kültürel Renklerimizle Gökkuşağı Ülkemiz’ adı altında yapıldı. Konserde Türkçe, Kürtçe, Arapça, Ermenice, Süryanice, Rumca ve Azerice dillerinde şarkılar söylendi. Konserden önce söz alan SOHRAM-DER kurucu başkanı Mim Yavuz Binbay, ülkemizin renk armonisinden oluşan, dünyada ender bir gökkuşağına sahip olduğunu belirtti.

ÇOK DİLLİ KONSER

 

Binbay, “Ülkemizin gökkuşağını oluşturan nadide renkler, dünya medeniyetlerine ışık tutuş Asuri, Kadim Süryani, Keldani Arap ve Arami rengiyle, Ermeni ve Kürt ari rengiyle Mezopotamya, Ege Yunan ve Laz Karadeniz renkleriyle antik Yunan, Türk ve Türkmen renkleriyle Orta Asya, Çerkez, Gürcü renkleriyle Kafkaslar rengini gökkuşağımıza yansıtmıştır. Müslümanı, Hıristiyanı, Yahudisi, Alevisi, Yezidisi, Masturisi, Nusayrisi ve Marunisiyle bir gönül bahçesidir” dedi.

KÜÇÜK ÇOCUKLAR

Konsere katılan Süryani Meryem Ana Kilisesi Papazı Yusuf Akbut, böyle bir etkinliğe katılmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Akbut, davet üzerine konsere katıldıklarını ve bu tür etkinliklerin kardeşliği pekiştirdiğini dile getirdi.

Konser küçük çocuklardan oluşan koroyla başladı. Küçük çocuk korosu Türkçe ve Kürtçe farklı şarkılar seslendirdi. Çocukların ardından sahne alan gurup, Türkçe, Kürtçe, Arapça, Ermenice, Süryanice, Rumca ve Azerice dillerinde birbirinden farklı şarkılar söyleyerek izleyenleri eğlendirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz