Cuma sonrası tepki

Diyarbakır’da Cuma namazı sonrasında vatandaşlar, Peygamber Efendimize yönelik hakeret içeren film kınanırken, Pazar günü yapılacak “Sadakat” mitingine çağrı yapıldı.

Cuma sonrası tepki

Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şubesi üyeleri, Peygamber Efendimiz Mazreti Muhammed'e(S.A.V) hakaret içeren filmi kınadı. Diyarbakır Peygamber Sevdalıları Platformu da filmin sorumluları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cuma namazı sonrasında Ulucami önünde toplanan Anadolu Gençlik Derneği üyeleri adına açıklama yapan derneğin şube başkan yardımcısı Serdar Tanas, ABD'de çekilen ve hazreti Muhammed'e hakaret içeren filme tüm dünyada Müslümanların tepki gösterdiğini anımsattı.

CUMA NAMAZI SONRASI

Tanas, ''sözde film'' olarak nitelendirdikleri görüntüleri çekenleri, piyasaya sürenleri, bunu bir sanat ya da düşünce özgürlüğü olarak görenleri en ağır biçimde nefretle kınadıklarını ifade ederek, şöyle dedi:

BU ÇİRKİN SALDIRIYA

''Görüntülerde hazreti Muhammed'e, şahsında İslam'a ve tüm Müslümanlara çok ağır hakaretler, iftiralar ve hazmedilemeyecek ithamlar var. Her bir müminin anneleri olan efendimizin eşlerine yönelik alçakça bir yaklaşım var. İslam'ı savaş dini olarak tanıtan filmde Müslümanlara açıkça hakaret ediliyor. Sahabeler kenti Diyarbakır'ın Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak yapılan bu çirkin saldırıyı, bu çirkin görüntüleri piyasaya sürenleri, daha önce de buna benzer çirkinlikleri yapanları tekrar en ağır biçimde nefretle kınıyoruz.

KHADDİNİ BİLMEZLERİN İŞİ

Ancak üstüne basa basa şunu söylüyoruz ki; biz bu olayları uluslararası siyasetin haricinde üç beş kişinin haddini bilmezliği olarak değerlendirmiyoruz. Bu tamamen bilinçli bir saldırıdır. Biz bu çirkin görüntüleri, Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında bölgemizde çevirilen dolapların bir devamı olarak değerlendiriyoruz. Ülkemizde ve bölgemizde sürekli olarak bir kaos ortamı oluşturulmak isteniyor. Bizler, bu tür alçak olaylar karşısında tepkilerimizi, peygamberimiz hazreti Muhammed'in güzide ümmetine yakışır şekilde ortaya koyarak bu kirli oyunu bozmuş olacağız.''

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Diyarbakır Peygamber Sevdalıları Platformu ise, hazreti Muhammed'e hakaret içeren film ile bir Fransız mizah dergisinde hazreti Muhammed'e hakaret içeren karikatürün yayımlanmasından sorumlu kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Platform genel koordinatörü Abdülgani Orhan, Diyarbakır Adliyesi önünde toplanan platform üyeleri adına yaptığı açıklamada, hazreti Muhammed'e hakaret içeren film ile karikatürü yayımlanmasından sorumlu kişiler hakkında, ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik'', ''halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak'', ''nefreti kışkırtmak'' suçlarından yargılanmaları ile filmin tüm erişim noktalarında yayımlanmasının iptali talebiyle sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Orhan, şüphelilerin TCK'nın 12. madde hükümleri ile ilgili mevzuat gereği Türkiye'de yargılanmaları ve Türkiye'de bulunmaları halinde en ağır şekilde cezalandırılmaları gerektiğini savundu.

‘SADAKAT MİTİNGİNE DAVET’

Orhan, İslam dini ve onun yüce peygamberine yönelik hakaretleri protesto etmek için Pazar günü Diyarbakır’da mting düzenleneceğini de hatırlattı. İstasyon Meydanı’nda saat 14.00’da başlayacak mitingte hedeflerinin 1 milyonu aşmak olduğunu anlatan Orhan, Müslümanları Hz.Peygamber’e sahip çıkmaya davet etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz