Görüş Bildir

Cumhurbaşkanı adına hatıra ormanı

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, Bozkurt İlçesi'nin Başçeşme Mahallesi yakınında 5 hektarlık bozuk ormanlık alana 10 bin fidan dikerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatıra Ormanı oluşturdu. Yarın, Denizli'ye gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, adına oluşturulan ormana helikopterden bakacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı adına hatıra ormanı
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın kararı doğrultusunda, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, Bozkurt İlçesi'nin Başçeşme Mahallesi'ndeki Başçeşme Dağı'nın eteğinde 5 hektarlık bozuk ormanlık alanda Cumhurbaşkanı Erdoğan adına hatıra ormanı oluşturdu. Alana mavi selvi, kara selvi, sedir ve bademden oluşan 10 bin fidan dikildi. Alanda 200 kişilik dikim ekibi çalışmalarını 10 gündür sürdürüyor. Bugün akşam saatlerinde fidanların dikimi tamamlanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Çardak Havaalanı'ndan helikopterle Denizli kent merkezine giderken, adına oluşturulan ormanın üzerinden geçeceği ve hatıra ormanına gökyüzünden bakacağı öğrenildi.
Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, "Bakanlığımız bir süre önce Türk büyükleri adına hatıra ormanı oluşturma kararı almıştı. Biz de Denizli'de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan adına hatıra ormanı oluşturduk. Bu yöreye uygun ağaç türlerini seçtik. Güzel bir orman olacak" dedi.


Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi