Görüş Bildir

Dağdan düştüler

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde dün sabah 1 binbaşı 3 uzman çavuş, İkiyaka Dağları'nın sarp ve karla kaplı bölgesinde arazi taramasında uçuruma yuvarlandı. Binbaşı Kürşat Selim Şenol ile bir uzman çavuş şehit oldu, 2 uzman çavuş yaralandı.

Dağdan düştüler

Yüksekova İlçe merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Dağlıca bölgesindeki İkiyaka Dağları'nın 3 bin 750 rakımında sarp ve yer yer karlı bölgesinde, güvenlik güçleri dün sabah arama tarama faaliyetine çıktı.

DAĞDAN DÜŞTÜLER

Güvenlik güçleri operasyonu sürdürürken, yaya olarak ilerleyen bir grup asker uçuruma yuvarlandı. İlk bilgilere göre kazada, uçuruma yuvarlanan Binbaşı Kürşat Selim Şenol ile kimliği henüz öğrenilemeyen 1 uzman çavuş şehit oldu, 2 uzman çavuş yaralandı. Yaralı uzman çavuşlar Yüksekova Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

BİNBAŞININ EVİNDE YAS

 Binbaşı Kürşat Selim Şenol'un evinde yas var. Şehit Binbaşı'nın ailesinin yaşadığı Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu lojmanlarındaki eve dev Türk Bayrağı asıldı. Evli ve iki çocuk babası olan şehit Binbaşının ailesi, sabah acı haberi aldıktan sonra Uşak'a doğru yola çıktı. Şehit binbaşının yarın ikindi namazının ardından Uşak'ta toprağa verileceği bildirildi. Şehit Binbaşı Kürşat Selim Şenol'un Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulunda görevliyken bir süre önce Hakkari'ye tayininin çıktığı ve ailesini Eğirdir'de bıraktığı öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi