Davulcu vekil olunca

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten iftarda ve sahurda sokak sokak gezmeye devam ediyor. Diyarbakır’da ramazanı geçirmenin ayrı bir keyfi olduğunu belirten İçten, sahurda karşılaştığı bir davulcunun davulunu alarak halkı sahura kaldırdı.

Davulcu vekil olunca

Seçim bölgesi Diyarbakır’da seçmenleriyle birlikte ramazan ayını geçiren Cuma İçten peygamberler şehri Diyarbakır’da manevi havasının daha da güzel olduğunu söyledi.

İslam Dünyasının rahmet ve bereket dolu bir ramazanı daha yaşadığına vurgu yapan İçten, kardeşliğin, sevginin ve yardımlaşmanın bol olduğu bu ayda gece gündüz demeden kapı kapı dolaştıklarını ifade etti. Gece yolda karşılaştığı bir davulcunun davulunu alarak halkı sahura kaldıran İçten, her gün ayrı bir sofrada vatandaşlarla iftar ve sahur yaptıklarını da kaydederek şöyle konuştu:

DİYARBAKIR GÜVENLİ BİR ŞEHİR

Diyorlar ki Diyarbakır güvenli bir şehir değil. Bakın ben bir milletvekili olarak gece demeden gündüz demeden geziyorum. Problemli bir şehirde, güvensiz bir şehirde tehditler alan bir milletvekilinin sabah 04:00’e kadar Diyarbakır Küçelerinde dolaşması mümkün mü? Nüfusa göre orantı yaptığımızda Türkiye’nin en güvenilir şehri, peygamberler ve sahabeler kenti Diyarbakır’dır. Halkımızın sorunlarını yerinde tespit ediyor, yerinden çözmeye çalışıyoruz. Kaldı ki mübarek ramazanın lezzeti burada bir başka. İftarda tadına doyulmaz meyan şerbetini içiyor,

Teravih namazından sonra halkımızla, STK’lar ve kanat önderlerimizle değişik yer ve mekanlarda sohbetler ediyoruz. Sahurda bazen çat kapı yapıyor ertesi günün orucuna niyetleniyoruz. Çok şükür bıkmadan yorulmadan ramazanı dolu dolu yaşıyoruz. Sahur sonrası sabah namazını her gün farklı bir camide cemaatle kılıp, Diyarbakır’ı uyutup eve gidiyor, saat 09:00’da uyanıp tekrar sahura kadar halkın içinde dolaşıyoruz.

CAMİLER DOLUP TAŞIYOR

Kentin her yerinde mutlaka tarihi bir cami vardır. Sahabeler ve peygamberler diyarı Diyarbakır’da camilerin vakit namazları ve teravih namazlarında dolup taşması bizleri son derece mutlu etmektedir. Şehrimizde sabaha kadar dolaştığımızda sahurda her evin ışığının açık her kapının misafir ağırlamada gönlü olduğunu görüyoruz. Öyle bir şehirde yaşıyoruz ki, sıradan bir kapıyı çalıp iftar açmak istediğimizde kimse size kimliğinizi sormuyor, peygamber ve sahabelere yakışacak bir şekilde misafirperverlik yapıyorlar. Bir Diyarbakır milletvekili olarak halkımla onur, gurur ve şeref duyuyorum. Bir kez daha anladım ki, Türkiye coğrafyasında bizleri bir arada tutan kardeşliğimizi, hoş görümüzü, birliğimizi sağlayan en büyük temel unsur İslam dinidir. İslam’ın bu yaklaşımı birilerini her zaman rahatsız etse de, halkımın Peygamber Efendimizin ahlakı ve değerlerini yaşaması için her zaman emirlerinde olacağım.

BOŞ DURMAYACAĞIZ

Diyarbakır bizim için çok önemli. Bu kentin halkına hizmet etme, onların dertlerinin bitmesine vesile olmak en büyük arzum. Milletvekili olduğumdan bu yana Diyar-ı Bekir’i ‘nasıl bir adım daha ileriye götürürüz’ hesabını yapıyoruz. Vali, STK’lar, Kamu Kurumları Müdürleri ve halkımızla sürekli istişare halindeyiz. Bize bazen “Bu enerjiyi nereden buluyorsunuz” diye halkımız soruyor, biz de cevap olarak şunu diyoruz: “Biz halkımıza hizmet etmek için vekaletlerini alarak hizmetkarları olduk. Elbette ki az uyuyacak, çok çalışacak, elbette ki çok yorulacağız. Halka hizmeti Hakk’a hizmet olarak biliyor, enerjimiz de Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan alıyoruz”

Kaynak: Diyarbakır Söz