Demirbaşlar Geri Alındı!

Siirt Valiliği’nce geçmiş yıllarda bazı dernek ve vakıflara proje kapsamında verilen, ancak daha sonra amacının dışında kullanıldığı tespit edilen demirbaşlar geri alındı.

Demirbaşlar Geri Alındı!

Siirt Valiliği, bazı dernek ve vakıfların geçmiş yıllarda Sosyal Destek Programı (SODES) projeleri kapsamında devlet bütçesi ile verilen fotokopi makinaları, klima, masaüstü bilgisayarlar, öğrenci sıralarından oluşan demirbaşların amacının dışında kullanıldığı gerekçesiyle el koydu. Siirt Valiliği Proje Etüt Merkezi Müdürü Nurettin Kebapçı, Siirt Valiliği yönetmelik ve mevzuatların verdiği yetkiye dayanarak bazı dernek ve vakıflara ait daha önce okuma salonları veya eğitim merkezinde kullanılan demirbaşların, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullara devredilmesi için geri alındığını söyledi.

DEMİRBAŞLAR GERİ ALINDI

Kebapçı, "Güneydoğu'da eğitimin, istihdam ve sosyal programlara yönelik Sosyal Destek Projeleri kapsamında çeşitli dernek ve vakıflara verilen demirbaşlar, amacının dışında kullanıldığı gerekçesiyle geri alınmaya başlandı. Bu çerçevede toplumda özellikle küçük çocuklar engelliler ve diğer dezavantajlı kesimlerin toplumsal gelişimlerini geliştirecek çalışmalar yapıyordu, bu çerçevede geçmiş yıllarda ilimizde birçok vakıf ve dernek bu ekonomik finanstan bu destekten yararlandı. Ancak son yıllarda ülkemizde meydana gelen olaylar sonucunda bazı dernek ve vakıfların artık dezavantajlı kesimlere faydalı olamayacağı kanaatine vardık. Valiliğimiz yetkisini kullanarak önce yıllarda bazı dernek ve vakıflara verdiği demirbaş malzemelerini geri almaya karar verdi. Toplam 27 projeye ait yaklaşık 1 milyon TL civarında değeri olan malzemeler geri alınacak" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz