Demirtaş, Celal Talabani ile görüştü

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlığındaki HDP heyeti Irak'taki temasları sırasında bugün Kerkük Valisi Necmettin Kerim ve Irak eski cumhurbaşkanı Celal Talabani ile görüştü. Demirtaş, uzun yıllardır Kerkük'ün statüsüne dönük tartışmalar yaşandığına işaret ederek, "Bu belirsizliğe rağmen, Kerkük'te farklılıkların, radikal demokrasiye örnek teşkil edecek şekilde bir arada ve barışçıl bir ortamda yaşadıklarını görüyoruz" dedi.

Demirtaş, Celal Talabani ile görüştü

Irak'ta bulunan Eş Genel Başkan Demirtaş başkanlığında HDP heyeti, dün Kerkük'e geçerek Vali Necmettin Kerim ile görüştü. Görüşme sonrası kameraların karşısına geçen Demirtaş, uzun yıllardır Kerkük'ün statüsüne dönük tartışmalar yaşandığına işaret ederek, "Bu belirsizliğe rağmen, Kerkük'te farklılıkların radikal demokrasiye örnek teşkil edecek şekilde bir arada ve barışçıl bir ortamda yaşadıklarını görüyoruz. Umut ediyorum ki Kürdistan'ın kendi iç barışı konusunda da önemli çabalar gösterdiğimiz bu günlerde, Kürt partiler de birlik ve diyalog ruhuyla bölgesel ve iç barışın sağlanması için önemli bir emek ortaya koyacaklardır" dedi.

Kerkük'teki görüşmeden sonra Süleymaniye'ye geçen HDP heyeti, burada Irak eski Cumhurbaşkanı ve Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği Genel Sekreteri Celal Talabani ile görüştü. Görüşmede, Talabani'nin eşi Hero Talabani de hazır bulundu. HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in Demirtaş-Talabani arasında tercümanlık yaptığı gözlendi. HDP heyetinin Irak'taki temaslarının yarın sona ereceği öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz