Görüş Bildir

Demirtaş’a tepki oldukça büyük!

Gaziantep’teki alçak saldırının üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışan HDP lideri Demirtaş’a tepki çığ gibi büyüyor.

Demirtaş’a tepki oldukça büyük!

Gaziantep’teki alçak saldırının üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışan HDP lideri Demirtaş’a tepki çığ gibi büyüyor.

HDP Diyarbakır, Elazığ, Van ve Mardin'de bombalı saldırılar yaparak onlarca sivilin ölümüne neden olan terör örgütü PKK'ya sessiz kalırken, Gaziantep'te düğünü kana bulayan örgütün DAEŞ olduğu ortaya çıkınca cenazeler üzerinden siyasi rant sağlamaya çalıştı. HDP'nin bu tavrına tepki gösteren bölge halkı ve ileri gelenleri, "HDP iki yüzlü davranıyor. Failin kimliğine bakarak tepki gösteriyor" dedi. Son saldırılarda aralarında sivillerin de bulunduğu 30'u aşkın kişi yaşamını yitirdi, 400 kişi yaralandı. Bölge insanına hayatı zehir eden terör örgütünün bu eylemlerine ülkenin hemen her yerindeki sivil toplum kuruluşları hatta Avrupa'dan bile tepki açıklamaları yapıldı. HDP ise sivilleri katleden PKK terör örgütünün bu saldırılarına sessiz kalırken, Gaziantep'te düğünü kana bulayan örgütün DAEŞ olduğu belirlenince cenazeler üzerinden siyasi rant sağlamaya çalıştı. Damadın ve ailesinin bağlı olduğu aşiretin korucu olmasına rağmen HDP'liler "Hedef bizim partiydi, damadın babası da ilçe yönetimimizde görevliydi" diyerek siyasi propaganda yaptılar. Cenaze namazı sırasında sloganlar atıp, imamla tartışan partililer, polislerin ve diğer siyasilerin olduğu alana da pet şişe attılar. HDP'nin tavrına tepki gösteren bölgenin ileri gelenlerinin görüşleri şöyle:

Diyarbakır Memur-Sen Başkanı Yunus Memiş: "Bölgede son zamanlarda yaşanan terör olayları ile ilgili HDP'liler seslerini çıkarmıyor. Hem FETÖ, hem PKK'ya karşı sessiz kalması, hem darbeye destek verdiği hem de PKK'nın eylemlerini onayladığı anlamına gelir. HDP'nin her türlü terör eylemine karşı sesini yükseltmesi gerekiyor. Bu tutumunu devam ettirmesi halinde bölge halkının vicdanlarında mahkûm edilecektir."

Dicle Üni. Öğr. Üyesi ve Siyasal Araştırmalar Merkezi Mdr. Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu: "Yapılanların tümü terör saldırısıdır. HDP bunlara sessiz kalarak, Kandil'in kontrolünde olduğunu gösteriyor. Ha PKK yapmış, ha DAEŞ, ha FETÖ; hepsi terördür. Diyarbakır, Van ve Elazığ'da saldırılar oldu. Arkasından PKK çıktı. HDP, yaptığı açıklamalarla şiddetle kınayacağına, çözüm masasını gösterdi. HDP, bu tutumu ile korkak ve iki yüzlü olduğunu gösteriyor. Selahattin Demirtaş'ın ABD ziyaretlerini yaptığı sırada konuşmalarına dikkat ederseniz tıpkı FETÖ, PKK, DAEŞ gibi HDP'yi de üst aklın yönettiği ortaya çıkıyor."

Avukat Ercan Ezgin: "Çocukları öldürenler kim olursa olsun Allah kahretsin. HDP, ne yazık ki; son dönemlerde PKK'nın bombalı saldırıları ve FETÖ'nün darbe girişiminde ortaya koyduğu tavrıyla sınıfta kaldı. Bu saldırılara sessiz kalan HDP'nin, Gaziantep'teki alçak saldırıya karşı sesini yükseltmesiyle içinde bulunduğu durumu bir kez daha ortaya koymuştur. Gaziantep katliamı tarihin en acımasız katliamıdır. Diyarbakır'daki Dürümlü mezrası, On Gözlü köprü katliamlarının faili PKK'dır. Orada da siviller vardı. Kürtler vardı. HDP tepkisini ortaya koymadı, eylemler yapmadı. HDP, failin kimliği, orijini ve siyasal kimliğine bakarak tepki gösteriyor."

(Sabah)

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi