Görüş Bildir

Deniz Seki'ye moral ziyareti

"Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan aldığı hapis cezasının infazı için Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan Deniz Seki'yi sanatçılar Tülay Özer, Baha Boduroğlu, Bilgen Bengü ve Huri Sapan ziyaret etti.

Deniz Seki'ye moral ziyareti

Cezaevine girişleri sırasında Huri Sapan, Deniz Seki'yi 5 yaşından beridir tanıdığını söyleyerek, "Uyuşturucu satmaya para olarak hiç ihtiyacı yok. Ona bir tuzak kurdular. Ona mal ettiler. Şimdi içeride yatıyor. Yapanlar dışarıda geziyorlar. Balkonunda yetiştirenler dışarıda geziyorlar" dedi.

BİZİ GÖRÜNCE ÇOK DUYGULANDI

Yaklaşık 1 saat cezaevinde kalan sanatçılar, çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı.

Sanatçı Zerrin Özer'in kardeşi Tülay Özer, Deniz Seki'nin gayet iyi olduğunu, kendilerini görünce çok duygulandığını, güzel şeyler konuştuklarını belirterek, "Çok güzel şeyler yapacağına inanıyorum. Bütün birikimini milyonlarca insanla paylaşacağını biliyorum. Bambaşka bir kişilikle yeniden doğacak. Allah bütün suçsuzları kurtarsın. Bizim arkadaşımızın masum olduğuna inanıyoruz. Gönlümüz öyle diyor. Hislerimiz duygularımız öyle diyor, inanıyoruz. Deniz, iyi olduğunu söyledi. Kardeşini sordu. Mantıklı şuurlu bir röportaj yaptık. Bütün arkadaşlarıma çağrı yapıyorum. Denizciğimi yalnız bırakmayın. İnsanların başına ne geleceği belli olmaz. Hepimizi Allah kuru iftiralardan esirgesin. O yüzden bütün arkadaşların ilgisini alakasını bekliyoruz, ona yaşam gücü verecektir" dedi.

MORALİ ÇOK KÖTÜ

Sanatçı Baha Boduroğlu da sanatçı arkadaşı Deniz Seki'yi ziyaret etmek için cezaevine geldiklerini, Seki'nin moralinin çok çökük olduğunu bu durumun kendilerini de üzdüğünü söyledi. Boduroğlu, Deniz Seki'nin her şeyden önce bir insan olduğunu dile getirerek, "Deniz Seki, bizim dostumuz, kardeşimiz, camiamızın sevilen bir insanı. Sürekli destek vermeye devam edeceğiz. Deniz'i orada görmenin yıkıklığı vardı üzerimizde. Karşılıklı ağlaştık. Desteğimiz sürecek. Hapis yatacak kadar büyük şeyler yapmadığına inanıyoruz. Cezasını zaten çekmişti. Rahatsızlığıyla ilgili bir şey de söylemedi. Morali bozuk. Sanatçı olmak evrene, dünyaya açılmak, dünyanı insanı küçüçük bir yere sokarsanız nasıl olur? Bunu bir düşünün. Kızcağızın bu bakımdan morali çok bozuk." ifadesini kullandı.

ÇOK ZAYIFLAMIŞ

Popüler Müzik Sanatı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve sanatçı Huri Sapan ise Deniz Seki'nin kendilerine rahatsızlığından dolayı ameliyat olacağını söylediğini ve çok zayıfladığını belirtti.

MORAL KONSERİ DÜZENLEYECEĞİZ

Sapan, Seki'nin bir üst mahkemeye başvurduğu onun neticesini beklediklerini anlatarak, "Deniz Seki çok ağladı, çok üzgün. Elimizden geldiğince moral vermeye çalıştık. Konser yapacağımızı söyledik. Biz böyle konuştukça daha da ağladı. Ben zaten çocukluğundan tanıyorum. Bunların da üstesinden geleceğini söyledik, ağladık. Bizi karşında gördüğü için sevinçten ağladığını söyledi. Kolay bir şey değil. Bir anda kapalı bir yere kapatıyorsun. Nasıl olabilir? Ben suçlu olduğuna inanmıyorum. Deniz Seki bunları hakedecek bir şey yapmadı. Kurban bence" dedi.

DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi