Deprem tedbirleri için 1 trilyon 23 milyar lira kaynak ayrıldı

Cumhurbaşkanlığı strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, "Bölgenin yeniden yapılandırılması ve ülke genelinde deprem tedbirlerine yönelik 1 trilyon 28 milyar liralık bir kaynak ayrılmıştır” dedi.

Deprem tedbirleri için 1 trilyon 23 milyar lira kaynak ayrıldı

Depremin yol açtığı hasarların giderilmesine öncelik verileceğinin Orta Vadeli Programda vurgulandığını bildiren Şenel, “Bölgenin yeniden yapılandırılması ve ülke genelinde deprem tedbirlerine yönelik olarak 2024 yılı merkezi yönetim bütçesinden 1 trilyon 28 milyar liralık bir kaynak ayrılmıştır. Bu tutarın 650 milyar lirası afet konutları yapımı ve altyapı giderleri için, 165 milyar lirası kamu kurumlarının hizmet binaları ve tesislere ilişkin yatırımlar, 135 milyar lirası deprem bölgesi yerinde dönüşüm kampanyası, geri kalan yaklaşık 78 milyar lirası ise diğer illerdeki kentsel dönüşüm çalışmaları için tahsis edilmiştir” şeklinde konuştu.

510 MİLYARLIK DEPREM ÖNLEMLİ YATIRIM PROJESİNİN HABERİNİ VERDİ 

Şenel, 15 Ocak’ta Resmi Gazete’de yayımlanan 2024 Yılı Yatırım Programında da ödenek dağılımında depremlerden etkilenen illerde altyapının yeniden tesis edilmesine yönelik projeler ile ülke genelinde afetlere karşı dirençliliğin artırılması ve hasarların telafisine yönelik projelere öncelik verildiğini ifade ederek, programda deprem tedbirlerine yönelik toplam 510 milyar liralık yatırım projesinin yer aldığını vurguladı.

Öte yandan, Şenel, söz konusu projeler için 2024 yılında bütçeden ayrılan ödeneklerin yaklaşık yüzde 28’ini eğitim sektörünün, yüzde 23’ünü sağlık sektörünün, yüzde 13’ünü ise ulaştırma-haberleşme sektörünün oluşturduğunu bildirdi.

HABER MERKEZİ 

Kaynak: Diyarbakır Söz