Depremzedelere yardım sürüyor

Van'ın Erciş ilçesinde Bakanlar Kurulu kararı gereğince az hasarlı konutlara yapılan karşılıksız ödemelerin devam ettiği bildirildi.

Depremzedelere yardım sürüyor

VAN-Van'ın Erciş ilçesinde Bakanlar Kurulu kararı gereğince az hasarlı konutlara yapılan karşılıksız ödemelerin devam ettiği bildirildi.

Erciş Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada; Bakanlar Kurulu'nun 2012/3137 sayılı kararı gereğince 23.10.2011 tarihinde Erciş'te meydana gelen deprem nedeniyle, 7269 sayılı kanun hükümleri çerçevesinde kesin hasar tespit raporlarına göre fiilen ikamet ettikleri konutları az hasarlı olarak tespit edilenlere kiracı ya da mal sahibi olduklarına bakılmaksızın, onarım ve barınma yardımı olarak bir defaya mahsus olmak üzere 1.250 TL karşılıksız yardımların ödenmesine devam edilmektedir." denildi.

YARDIMLAR ADRESE GÖRE

Yardımların yapılmasında; 21 Ekim 2011 tarihli adrese dayalı kayıt sisteminin esas alındığını vurgulayan açıklamada şu bilgilere yer verildi: " Hasar tespit raporları ve adrese dayalı kayıt sistemindeki bilgileri aynı olan vatandaşlar doğrudan Ziraat Bankası Erciş şubesine başvurarak ödemelerini alabileceklerdir. Ancak, yardım dağıtım komisyonu tereddüde düştüğü durumlarda veya adrese dayalı kayıt sisteminde görünmeyen konutlarda oturanları belirlemek için itiraz süreci başlatılmış olup vatandaşlarımız Kaymakamlık Binası 3. Kattaki İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Bürosu'na elektrik, su faturası gibi deprem tarihinde konutta oturduğunu ispat edecek herhangi bir belgeyi ibraz etmek suretiyle itiraz edebilmektedir. İtirazlarla ilgili süreç önümüzdeki ay içerisinde devam edecektir."

Açıklamada; köylerdeki az hasarlı konut ödemelerinin Eylül ayı içerisinde yapılmasının planlandığına da dikkat çekildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz