DEPREMZEDEYE YARDIM

DEPREMZEDEYE YARDIM

DEPREMZEDEYE YARDIM

Batman Valiliği, depremzedelere yaptığı yardımlarına devam ediyor.

Van'da meydana gelen 7.2'lik depremden sonra Batman'a göç eden Vanlı bin 987 ailenin her türlü ihtiyaçları Valilik tarafından karşılanıyor.

BATMAN'DAN DEPREMZEDEYE

 Batman Valisi Ahmet Turhan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Van'da meydana gelen depremin ardından ilimize bin 987 aile göç etmiştir. Bunlardan sosyal güvencisi olmayan 623 aileye 400 bin lira tutarında birinci ve ikinci etap maddi yardım yapılmıştır. Bu kapsamda yardımlar periyodik olarak devam edecektir. Başbakanlık AFAT tarafından sağlanan ödenekle birinci etap toplam her biri 50 kilogram tutarında gıda yardım paketi hazırlanmış olup, 727 aileye kapıdan teslimi yapılmıştır, yine kamuya ait misafirhanelerimizde kalan depremzedelere üç öğün yemek ve her türlü ihtiyaçları karşılanmaktadır.

YARDIMLAR AN BE AN

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından bin 600 aileye kömür yardımı kararı alınmış olup, kömür dağıtımı hızlı bir şekilde yapılmaktadır. Depremin ardından sel felaketi döneminde ilimiz de bulunan 300 konteynırın bakım ve onarımı hızlı bir şekilde yapılmış olup Van'a gönderilmiştir. Depremin olduğu ilk günden itibaren özverili çalışan Acil Afet Durum Müdürlüğü personeline, Batman'daki kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine bu konuda hassa olan Batmanlı hemşerilerime yaptıkları özverili çalışma ve yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz