Derik Kültür Sarayı'nın ilk gösterisi Hacivat ile Karagöz oldu

Mardin'in Derik ilçesinde, kaymakamlığının yürüttüğü Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında inşa edilen Derik Kültür Sarayı'nın ilk gösterisi Hacivat ile Karagöz oldu. Öğrencilere yönelik gösteriyi, Türkiye’nin en büyük hayalilerinden Emin Şenyer sergiledi. Oyundan sonra öğrenciler, müzik eşliğinde halay çekti.

Derik Kültür Sarayı'nın ilk gösterisi Hacivat ile Karagöz oldu

Derik Kaymakamı Ahmet Demirci, yaptığı açıklamada kültür sarayının önemli bir eksikliği giderdiğini belirterek, “İlçemiz, SODES projesi sayesinde büyük bir ihtiyacı olan kültür sarayına kavuşmuş oldu. Özellikle unutulmaya yüz tutmuş ve aslında kültürümüzün bir parçası olan Hacivat ile Karagöz oyunuyla açılışının yapılması bizleri onurlandırmıştır. Derik Kültür Sarayı'nda emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

HACIVAT-KARAGÖZ

Projenin koordinatörü olan Derik Lisesi Müdürü Cahit Söylemez ise, “Projemiz etkinlikleri kapsamındaki Hacivat ile Karagöz oyunu için Türkiye’nin en büyük hayali ustası Emin Şenyer’i getirdik. Ayrıca halk oyunları, tiyatro, şiir dinletileri, panel ve konferanslarımız olacaktır. Etkinliklere Deriklileri şimdiden davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz