Dicle tutuklandı

PKK adına oluşturulduğu öne sürülen “Kent meclisi” soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınanlardan KHK ile kapatılan MEYA-DER Eşbaşkanı Ayşe Dicle ile birlikte üç kişi örgüt üyeliğinden tutuklandı.

Dicle tutuklandı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2014 yılında yürüttüğü soruşturma kapsamında PKK adına, "Kent Meclisi" içinde faaliyet yürüttükleri iddiasıyla 8- 9 Mart'ta yapılan operasyonlarda gözaltına alınanlardan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Diyarbakır Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYA-DER) Eşbaşkanı Ayşe Dicle'nin aralarında bulunduğu üç kişi nöbetci mahkeme sevk edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan Dicle ve beraberindekiler, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemede ifadeleri alınan Dicle ve beraberindeki yurttaşlar, “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı.

6 KİŞİ SERBEST BIRAKILMIŞTI

Aynı operasyon kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Barış Anneleri İnisiyatifi Üyesi Havva Kıran'ın da bulunduğu 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz