'Digital Friends' toplantısı

Türkiye'de ikinci kez gerçekleştirilen toplantının onur konuğu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış oldu

'Digital Friends' toplantısı

IEG-Global Kurumsal Finansman Danışmanlık Başkan Yardımcısı Stefan Heilmann, Türkiye'de gelecek 5 yıl içinde gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 20'sinin dijital ekonomiden kaynaklanmasını beklediklerini belirterek, ''Türkiye'de hükümet, gençleri dijital alanda eğitmeye büyük önem veriyor. Bu çok akıllıca. Almanlar'ın, Avrupalılar'ın 10 yılını alan işler, burada birkaç yılda gerçekleşecek'' dedi.

Dijital ekonominin önde gelen isimleri, Türkiye'de ikinci kez gerçekleştirilen ''Digital Friends'' toplantısında bir araya geldi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın onur konuğu olarak katıldığı toplantı basına kapalı yapıldı.

Toplantı kapsamında Heilmann, Türkiye'deki dijital pazarın Almanya ile karşılaştırılabileceğini, iki ülkenin büyüklüklerinin hemen hemen aynı olduğunu, ancak aralarında önemli bir farkın da bulunduğunu belirterek, ''Türkler'in yüzde 50'si 40 yaşın altında. Türkiye çok hızla büyüyor, yükselen bir pazar. Avrupa ve Almanya ise büyük sorunlar yaşıyor'' diye konuştu.

Heilmann, Türkiye'de dijital ekonominin gelecek yıllarda dikkate değer bir boyuta ulaşacağını ifade ederek, şöyle devam etti.

''Türkiye'de önümüzdeki 5 yıl içinde gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 20'sinin dijital ekonomiden kaynaklanmasını bekliyoruz. Türkiye'de hükümet, gençleri dijital alanda eğitmeye büyük önem veriyor. Bu çok akıllıca. Almanlar'ın, Avrupalılar'ın 10 yılını alan işler, burada birkaç yılda gerçekleşecek. Türkiye bu bakımdan son derece ilginç ve sıcak bir piyasa.''

Türkiye'nin konumu itibariyle de birçok avantaja sahip olduğunu vurgulayan Heilmann, ''Türkiye, bir bakıma Avrupa'nın Çin'i konumunda. Lojistik bakımdan bile bakılsa bu böyle. Güneyden Afrika'ya ve Orta Doğu'ya kolayca hizmet verilebiliyor, kuzeyden eski Sovyet ülkelerine erişilebiliyor. Hem bir merkez olarak hizmet verebileceğiniz dev bir pazar var çevrenizde, hem de Macaristan ve Slovakya gibi ülkelerden farklı olarak, kendi ülkenizde de hızla artan bir genç nüfusun yarattığı iç talebe sahipsiniz'' ifadelerini kullandı.

Heilmann, ''Dijital Friends'' toplantılarını yılda 12 kez yapmayı planladıklarını dile getirerek, ''Bu toplantıların 4-5'i Türkiye'de gerçekleşecek. Ancak sırada San Fransico, Mumbai, Tunus var. Oralardaki sektör temsilcilerini de bir araya getireceğiz'' diye konuştu.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz