Dilenciler şehri istila ettiler

Son günlerde sayılarında artış yaşandığı gözlenen dilenciler vatandaşı bezdirdi. İnsanların duygularını sömüren dilenciler, şehrin her köşesinde görmek mümkün.

Dilenciler şehri istila ettiler

Özelikle il dışından gelen ve Diyarbakır’ın girişinde boş tarlalarda konaklayan Roman ve Çingene dilenciler şehri adeta istila etmiş durumda. Dilencilerin birçoğu insanları daha fazla etkilemek için ya eline çocuğu ile birlikte dileniyor ya da özürlü olarak kendini gösterip duygu sömürüsünde bulunuyor.

Son günlerde sayılarında artış yaşandığı gözlenen dilenciler vatandaşı bezdirdi. İnsanların duygularını sömüren dilenciler, Diyarbakır’ın her köşesinde görmek mümkün.

ÇALIŞMADAN KAZANÇ

Çalışmadan para kazanmayı alışkanlık haline getiren dilenciler, özellikle esnafa, bankalarda oturan ve döviz bozduran vatandaşlara ve şehir kavşaklarında sürücülere nefes aldırmıyor.

DUYGU SÖMÜRÜSÜ

Gün geçtikçe sayıları artan duygu sömürücüleri camii önlerinde ve merkezde el açmaya devam ediyor. Esnafında şikayetçi olduğu dilenciler her sabah iş başı yaparak akşam saatlerine kadar para topluyor.

ZABITANIN TAKİBİ

Zabıtanın tüm mücadelelerine rağmen şehirden uzaklaştırılamayan dilenciler toplandıktan sora uyarılıyor. Ancak buda yetersiz kalıyor. Vatandaşlar zabıtanın çalışmalarını hızlandırması gerektiğini belirterek dilencilere karşı kalıcı önlem alınmasını istedi.

VATANDAŞ TEPKİSİ

“Bizim toplumumuzda özellikle de yardımsever kişilerin sayısı çok. Ama yardımsever insanlar fazla oldukça bu kişilerin iyiliklerini suiistimal edecek olan kişilerde çoğalıyor. Özellikle  insanların manevi duygularını etkileyerek onların iyi niyetini kötüye kullanmak isteyen kişilerin sayısı daha da arttı. Eline çocuğunu alarak, köşe başlarında oturan veya kendisine sakat süsü vererek insanlardan yardım talep edenleri gördükçe bizler üzülüyoruz.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz