Dış politika konuşulacak!

Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü'nde, Mardin Artuk Üniversitesi ile SETA Vakfı'nın işbirliğiyle düzenlenecek çalıştaya Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da katılacak

Dış politika konuşulacak!

Mardin, 2. Dış Politika Çalıştayı'na ev sahipliği yapacak. Çalıştaya Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da katılacak.

Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü (KDK), Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) ve Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA)'nın işbirliği ile 7-10 Haziran tarihlerinde, Mardin'de, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın katılımıyla ''2. Dış Politika Çalıştayı'' düzenleniyor.

MARDİN'DE MİNİ ZİRVE

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın da destek verdiği çalıştayda, ''Uluslararası Örgütler ve Küresel Düzen'', ''Ortadoğu Gündemi'', ''Çatışma Çözümleri'', ''Dış Politika, Yeni Alanlar ve Kurumlar'' ile ''Dünyada ve Türkiye'de Kamu Diplomasisi'' temalı beş çalışma grubu yer alacak.

Çalıştaya 20'ye yakın üniversiteden 30 akademisyen ile 40 üniversiteden 80'i aşkın yüksek lisans ve doktora öğrencisi katılacak. Çalıştayda ayrıca Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, TİKA ve diğer resmi kurumlardan 20'ye yakın uzman, araştırmacı ve katılımcı bulunacak.

DIŞ POLİTİKA KONUŞULACAK

Çalıştay, Başbakan Yardımcısı Bozdağ'ın yanı sıra Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, SETA Dış Politika Direktörü Prof. Dr. Talip Küçükcan, Başbakan Başmüşaviri ve Kamu Diplomasisi Koordinatörü Doç. Dr. İbrahim Kalın, 2010-2012 AKPM Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun açılış konuşmaları ile başlayacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz