Diva-Sen Başkanı Demirci, 2 askerin şehit olduğu terör saldırısını kınadı

Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Diva-Sen) Genel Başkanı Hüseyin Demirci, Amasya'nın Çiğdemlik köyünde bölücü terör örgütü tarafından 2 güvenlik görevlisinin şehit edildiği bombalı saldırıyı kınadı.

Diva-Sen Başkanı Demirci, 2 askerin şehit olduğu terör saldırısını kınadı

Hüseyin Demirci, Diva-Sen Amasya Temsilciliği'nde yaptığı açıklamada, Çiğdemlik köyü yolu üzerinde jandarma timine kurulan hain tuzak sonucu şehit olan askerlere Allah’tan rahmet, yakınlarına, Türk milletine başsağlığı diledi.

"Ülkemizin neresinde olursa olsun, bu cennet vatanı yok etmek isteyen, Anadolu’dan İslam’ın Hilalini, minareden ezanını, coğrafyasından Müslüman Türk milletini çıkarmak, yok etmek isteyen hain düşünceler bu güne kadar başaramamışlar, bundan sonrada başaramayacaklardır." diyen Demirci, "Saldırıyı nefretle kınıyor, hainlerin hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklarını bir kez daha Diva-Sen olarak haykırıyoruz.” dedi.

Yeni eğitim sitemi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Demirci, “28 Şubat sürecinin meyvesi olan 8 yıllık kesintisiz eğitimden vazgeçilip, 4+4+4 modeli olarak bilinen yeni eğitim sistemine geçilmesi Türkiye için daha hayırlı olacaktır. " diye konuştu.

Demirci, şöyle devam etti: "Yeni yasa ile ülkemizdeki okulların orta kısmında ve imam-hatip ortaokullarında verilecek derslerde lise eğitimini destekleyecek müfredatlar uygulanacak. Ortaokul sıralarında öğrencilerin yetenek, gelişim ve tercihlerine göre seçmeli dersler bulunacak. Yeni sistemde ortaokul ve liselerde, Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamberimiz (sav)'in hayatı da seçmeli ders olacak. Yeni sistem, Kur’an-ı Kerim dersini ortaokullarda seçmeli ders olarak getiriyor. Ortaokullarda okutulacak ve çocukların ilgi alanlarına göre yönlenmelerini sağlayacak diğer seçmeli dersler ise bakanlıkça belirlenecek."

Demirci, yasanın çıkması için yoğun gayret gösteren milletvekillerine teşekkür ederek, yeni sistemin hayırlı olmasını diledi.

-CİHAN-

Kaynak: Diyarbakır Söz