Diyarbakır ve Hakkari’den yıkan haber!

Diyarbakır ve Hakkari'den dün akşam üzücü bir son dakika haberi geldi. Hakkari ve Diyarbakır'da yapılan hain saldırılarda 2 asker şehit oldu 9 asker de yaralandı.

Diyarbakır ve Hakkari’den yıkan haber!

Diyarbakır'da operasyondaki askerlere teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 asker şehit oldu. Hakkari’de ise Şemdinli ile Yüksekova ilçeleri arasında askeri konvoyun emniyetini sağlamak için yolda mayın araması yapan askeri aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcı infilak etti. Zırhlı araçtaki 7 asker yaralandı...

Diyarbakır’ın Kulp İlçesine bağlı Demirli köyü kırsalında operasyona çıkan askerlere bir grup PKK’lı terörist tarafından saldırı düzenlendi. Açılan ilk ateşte 2 asker şehit olurken, 2 asker de yaralandı. PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için çatışmanın yaşandığı bölgeye takviye birlikler sevk edildi.

Kulp İlçesine bağlı Demirli köyü kırsalında operasyona çıkan askerlere dün saat 19.00 sıralarında bir grup PKK’lı tarafından saldırı düzenlendi. Açılan ilk ateşte 4 asker yaralanırken, güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Bölgeye takviye birlikler sevk edilirken, yaralı askerler helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen ağır yaralı 2 asker şehit oldu. Yaralı diğer iki askerin tedavilerine davem ediliyor.

Çatışmanın yaşandığı bölgede PKK’lıları etkisiz hale getirmek için takviye birliklerle hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Hakkari’nin Şemdinli ile Yüksekova ilçeleri arasında askeri konvoyun emniyetini sağlamak için yolda mayın araması yapan askeri aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcı infilak etti. Askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 7 asker yaralandı.

Hakkari Valiliği, Şemdinli-Yüksekova Karayolunun Beşbulak Köyü yakanlarında meydana gelen patlama ile ilgili yazılı açıklama yaptı. 7 askerin hafif şekilde yaralandığı belirtilen Valilik açıklaması şöyle:

"09.08.2016 günü saat:18.55 sıralarında İlimiz Şemdinli İlçesi istikametinden Van İli Başkale İlçesine gidecek olan askeri konvoyun emniyetini sağlamak maksadıyla İlimiz Şemdinli ve Yüksekova İlçeleri arasında Şemdinli 34’ncü Hudut Tugay Komutanlığı görevlilerimizce yolda icra edilen Mayın/EYP araması esnasında, Şemdinli–Yüksekova Karayolunun Beşbulak Köyü mevkiinde bölücü terör örgütü mensuplarınca daha önceden yola döşenen Mayın/EYP, askeri aracın geçişi esnasında patlatılmıştır. Patlama esnasında zırhlı araçta bulunan 7 (yedi) askeri personelimiz hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralı personellerimiz Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınmış olup; bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

(Hürriyet)

Kaynak: Diyarbakır Söz