Görüş Bildir

Diyarbakır'a Yoga Turnuvası!

Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF) Başkanı Akif Manaf, Diyarbakır'da yoga turnuvası düzenlemeyi planladıklarını bildirdi.

Diyarbakır'a Yoga Turnuvası!

Manaf, yaptığı yazılı açıklamada, federasyon olarak, yoganın bir spor dalı olarak topluma tanıtılması ve aktarılması yönünde çabalarının aralıksız sürdüğünü belirtti.

Evrensel bir spor olan yoganın tüm sporların temeli olduğunu kaydeden Manaf, bu kapsamda çok sayıda yoga turnuvası ve şampiyonaları düzenlendiğini aktardı.

27 Mayıs Cumartesi günü İstanbul'da gerçekleştirilecek 2. Uluslararası Yoga Koreografi Turnavası'nda, yoganın bir sporcu disiplini dahilinde uygulanması, özverili çalışma ve paylaşım ile ortaya çıkan görsel ziyafet sunulacağını bildiren Manaf, federasyonun katkılarıyla düzenlenecek turnuvada yoganın her yaşın sporu olarak tanıtılmasının, sevdirilmesinin ve yaygınlaştırılmasının amaçlandığını belirtti.

Diyarbakır'da yoga turnuvası planlıyoruz

Turnuvaya Türkiye'nin tüm illerden ve yurt dışından geniş çaplı katılım olacağını aktaran Manaf, şunları kaydetti:

"Yoga yarışması ülkemiz için her ne kadar yeni de olsa uluslararası düzeyde bu alanda pek çok yarışma düzenlenmektedir. Yarışmalar, sporu ve sporcuları disiplin ve düzenli uygulama konusunda motive eden ve güçlendiren etkinliklerdir. Federasyon ile yapılan etkinliklerle de yoga gerçek değerine kavuşacak. Yoga antrenörleri ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin güzel kenti Diyarbakır'a gelerek, Diyarbakırlılara yogayı tanıtmak ve birlikte çalışmalar yapmak istiyoruz. Diyarbakır'da yoga turnuvası planlıyoruz. Federasyonun varlık nedeni, amacı ve tüm faaliyetleri, insan sağlığı ve gelişimi için en kadim yöntem olan yogaya herkesin hayatında yer vermesini sağlamaktır."

 Manaf, 2. Uluslararası Yoga Koreografi Turnuvası'na yogayı seven herkesi davet etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi