Görüş Bildir

Diyarbakır'da 250 yetim ve aileleri için iftar

Diyarbakır'da aralarında terör mağdurlarının da bulunduğu 250 yetim ve aileleri iftarda bir araya geldi.

Diyarbakır'da 250 yetim ve aileleri için iftar

Yetim, Öksüz ve Mağdurlar ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (Yetim-Der) organize ettiği iftar programı öncesi çocuklar oyun parkında gönüllerince eğlendi.

Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yetimler ile hayırlı bir günde bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu ifade etti.

Allah'ın yetimlerin korunması ve muhafaza edilmesini emrettiğini anımsatan Ekici, "Ramazanın en hayırlı günlerine girmiş bulunmaktayız. Hem bu dünyada hem de ahirette rızıklanmak için yetimlere bakmak zorundayız. Yetimlere yapacağımız hayırlarla bire bin hasenat alacağımıza inanıyoruz. 'Tut yetimin elinden seni cennete götürsün' sloganımızı bu ramazan ayında hem tekrarlıyor hem de söylüyoruz." diye konuştu.

Katılımcılardan 7 yetim çocuğun bakımını üstlenen Mülkiye Berbalay ise çocuklarıyla iftara gelmenin sevincini yaşadığını belirtti.

İftar programına annesi ile katılan Süleyman Temel de, "Burada hem eğlendik hem de orucumuzu açtık. Annem ile iftara geldim. Bizi buraya getiren ağabeylerden Allah razı olsun. İnşallah hep böylesi güzel günler yaşarız. Dünyadaki bütün yetim çocuklar da inşallah bizim gibi şanslıdırlar." diye konuştu.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi