Diyarbakır'da "Kur'an ve sünnetin anlaşılmasında anahtar meseleler ve kavramlar" temalı sempozyum düzenlendi

İTTİHADUL ULEMA bünyesinde İlim İhya Kurulu tarafından oluşturulan İlim ve İhya Meclisi "Kur'an ve sünnetin anlaşılmasında anahtar meseleler ve kavramlar" temalı sempozyum gerçekleştirdi.

Diyarbakır'da

Alimler ve Medreseler Birliği Genel Merkezinde düzenlenen program Ömer Akgül Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İki oturumda gerçekleşen programın birinci oturumunda Kur'an'da ve hadislerde tarih şuuru, örfe dayanan ayetler ve hadisler ile Kur'an-ı Kerim çerçevesinde Peygamber Efendimizin ümmiliği meselesi ele alındı.

Kur'an ve sünnetin anlaşılmasında lafız-mana ilişkisi, lafzın ihmal edilmesi sorunu konusunun masaya yatırıldığı ikinci oturumda Kur'an ve hadislerde tekfir anlayışı sunumunun ardından yapılan mülahaza, soru ve kasidelerden sonra program katılım belgelerinin takdimiyle sona erdi.

Düzenlenen program hakkında konuşan programın koordinatörlerinden Molla Nazım Şimşek, medreselerinden mezun olan müderrislerin güncel konulara ilişkin yaptıkları araştırmaları paylaşma bu alanlarda kendilerini geliştirmelerine yönelik hazırlana bir program olduğunu belirterek daha önce gerçekleştirdikleri programlardan katılımcıların çokça istifade ettiğinin altını çizdi.

"Amacımız, mezun olan müderrislerimizin güncel konularda kendini geliştirmelerine katkı sunmaktır"

Şimşek, "İTTİHADUL ULEMA olarak İlim İhya Kurulunun düzenlediği 9'uncu İlim ve İhya Meclisi programında bir araya geldik. Allah-u Teala hayırlara vesile kılsın. Sabah birinci oturum yapılmıştı ve şu an ikinci oturum icra ediliyor. Bu meclisin kurulmasının amacı medreselerimizde mezun olan müderris kardeşlerimizin okudukları ilmi yazıp bir araya getirerek burada sunmaktır. Burada mezun müderrislerimiz ile dışarıda İslami ilimler okuyan kardeşlerimiz buraya gelerek bu ortamdan istifade ediyorlar. Burada sunumlar yapılıyor ve program sonunda mülahaza edilerek güncel konular tartışılıyor." dedi.

Daha önce 8 program düzenlendiğini ve yapılan sunumlardan çokça istifade edildiğine dikkat çeken Şimşek, "Medresede okuyan kardeşlerimiz mezun olduktan sonra bir şeyler yazma, sunma imkanını burada bulmuş oluyor. Bu okuduklarını pratik hale getiriyorlar. Konuşulan konular genelde güncel konulardır. Daha önce 8 kez düzenlenmişti. Şimdiye kadar bu programlardan çok istifade ettik. Mezun olan kardeşlerimiz bu vesileyle araştırma imkânı bulmuş oluyor ve böylece kendilerini geliştirmiş oluyorlar. Allah-u Teala hayırlara vesile kılsın." temennisinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler