Diyarbakır’da Lösev Ve Lösemiye Karşı Farkındalık Semineri

Diyarbakır’da Lösemiye karşı farkındalık semineri yapıldı.

Diyarbakır’da Lösev Ve Lösemiye Karşı Farkındalık Semineri

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın 25’inci Yılı dolayısıyla Diyarbakır Yenişehir İlçe Belediyesi, Belediye personeline yönelik seminerde çalışanlarını lösemiye karşı bilinçlendirdi. Diyarbakır’da Lösemiye karşı farkındalık semineri Belediye Meclis Salonunda düzenledi.

Diyarbakır’da Lösev Ve Lösemiye Karşı Farkındalık Semineri

Diyarbakır’da Lösev Ve Lösemiye Karşı Farkındalık Semineri

Yenişehir Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdür Yardımcısı Yasemin Ensari yaptığı açıklamada ‘’İnsan Kaynakları Müdürlüğümüz tarafından düzenlediğimiz LÖSEV ve Lösemiye Karşı Farkındalık Seminerinde LÖSEV’DE görevli uzmanlarımız aracılığıyla belediye çalışanlarımıza kanserden korunma yolları, erken teşhis, kanser çeşitleri ve sağlıklı beslenme konularında bilgilendirmeler yapıldı’’ ifadelerinde bulundu.

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfının 25. Yılı dolayısıyla, Belediye Meclis Salonunda yapılan ‘’LÖSEV ve Lösemiye Karşı Farkındalık’’ seminerine; Yenişehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdür Yardımcısı Yasemin Ensari, LÖSEV Sosyal Hizmetler Proje Koordinatör Vekili Gülbeyaz Vural, LÖSEV’in Güneydoğu Sorumlusu Ezgi Ünal ve Belediye çalışanları katıldı.

LÖSEV Sosyal Hizmetler Proje Koordinatör Yrd. Gülbeyaz Vural ise yaptığı konuşmada, ‘’Lösemi hastalığı bulaşıcı bir hastalık değildir. Lösemi hastalığı zorlu bir süreçtir. Bu nedenle farkındalık çalışmalarıyla personelimizi bu konuda bilinçlendirmeye odaklanıyoruz. Bunun yanı sıra hastalarımıza sosyal, nakdi, tıbbi, eğitsel ve psikolojik destekler de sağlamaktayız. Bu konuda özellikle sağlıklı beslenmek ve spor yapmak hastalıklardan korunmak için yapılabilecek en doğru yöntemdir’’ şeklinde konuştu.
Diyarbakır’da LÖSEV ve lösemiye karşı farkındalık semineri belediye çalışanları tarafından ilgiyle karşılandı.

Görsel:Yenişehir Belediyesi
 

Kaynak: Diyarbakır Söz