Diyarbakır'ın işte o ilçesi mahalle mi olacak? İşte detaylar...

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi nüfusuyla Türkiye'nin 5 ilini gerisinde bırakmıştı. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde de 149 bin 194 nüfusuyla 20'den fazla adayın muhtarlık için rekabet içinde olduğu mahalle şimdilerde ilçe olmaya çalışıyor.

Diyarbakır'ın işte o ilçesi mahalle mi olacak? İşte detaylar...

TÜİK(Türkiye İstatistik Kurumu) verilerine göre 6 İlden daha yoğun nüfusa sahip Bağcılar Mahallesi için belediye destekli bir çok projeye imza atılarak kentin yükselen değeri haline getirme çalışmaları devam ediyor. Hal böyle olunca ve mahallede yaşaya nüfusun da çok kalabalık olması nedeniyle mahalleden ilçeye geçme talebi vatandaşlar tarafından da artmış durumda. 

KENTİN YÜKSELEN DEĞERİ

Yeni çalşma alanları, modern halk kıraathaneleri, yeni yaşam alanları gibi projelerle gün geçtikçe değerlenen ilçe sadece sosyo kültürel anlamda değil ekonomik anlamda da esnaflar tarafından en çok tercih edilen bölgelerden olması nedeniyle daha fazla gelişiyor. 

18 metrekare üzerinde yer alan Bağcılar Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların katlımyla düzenlenen referandumla ilçe olma yolunda ilerliyor. 

HABER MERKEZİ 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler