DOĞALGAZ ZAMMI ONLARI GÜLDÜRDÜ

Kış mevsimine girilmesiyle birlikte doğal gaza gelen zam sobacıların yüzünü güldürdü. Diyarbakır’daki soba satıcıları gün gittikçe satışlarının artığını söyledi.

DOĞALGAZ ZAMMI ONLARI GÜLDÜRDÜ

DİYARBAKIR- Doğal gaz zamları ile birlikte evlerine soba kurduklarını belirten vatandaşlar, kış için odun kömür aldıklarını belirtti. Odun kömür ihtiyacını karşıladığını belirten Muharrem Avar, doğal gaza gelen zamlardan etkilendikleri için evlerine soba kurduklarını söyledi. Avar, “Doğal gaza gelen zam bizi büyük ölçüde etkilediği için soba aldık. Evimizde odun kömür yakacağız. Bu şekilde de ekonomik yönden çok karlı olacağız. Çünkü son zamlarla birlikte doğal gaz dar gelirlilerin çekeceği bir yük olmaktan çıktı. İşin doğrusu doğal gaz bizlere lüks gelmeye başladı" dedi.

‘BU YIL İŞLER İYİ’

Sobacılar pazarındaki esnaflardan Vehmi Demirci ise geçen sezon iş yapamazken, bu yıl işlerinin yolunda gittiğini söyledi. Demirci, "Doğal gaza zam gelene kadar yine ümitsizlik içerindeydik. Ama zam gelince ben ve tüm esnafımızın yüzü güldü, satışlar fazlasıyla arttı. Biz bile evimizde soba kullanmaya başladık. Paramız kadar yakarız. Bir çok vatandaşımız sobaya geri dönüş yaptı. İşlerimiz rayına girmeye başladı” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz