Görüş Bildir

Doğu'da kar yağışı

Van, Hakkari, Muş ile Bitlis'te kar ve tipi nedeniyle 372 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Doğu'da kar yağışı

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki dört ilde 372 yerleşim biriminin yolu kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, kar nedeniyle 60 mahalle ile 89 mezraya ulaşım sağlanamadığı, ekiplerin kapanan yolları açmak için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada da kar yağışı ve tipi nedeniyle Ağrı-Van karayolunun Doğubayazıt-Çaldıran bölümünün ulaşıma kapandığı, ekiplerin kapalı bölgelerde çalışmalarını aralıksız sürdürdüğüne yer verildi.

Açıklamada, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı olan Van-Bahçesaray karayolunun, ekiplerin uzun uğraşları sonucu bu sabah itibariyle tekrar ulaşıma açıldığı kaydedildi.

Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan ise kar ve tipiden kapanan 60 köy yolunu ulaşıma açmak için çalışmalarına devam ettiklerini bildirdi.

Kurtkan, acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiğini kaydetti.

Öte yandan kent merkezinde belediye ekipleri sabahın erken saatlerinden itibaren kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Muş'ta 92 köy, Hakkari'de ise 18 köy ile 53 mezra yolunun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığı, ekiplerin yol açma çalışmalarına başladığı öğrenildi.

- Hakkari'de hasta kurtarma operasyonu

Yağış nedeniyle yolu ulaşıma kapalı olan Hakkari'nin Geçitli köyünde yaşayan ve rahatsızlanan 9 çocuk annesi Miran Dinçer, köyde mahsur kaldı.

Yakınlarının durumu bildirmesi üzerine bölgeye İl Özel İdaresi Geçitli Şantiye Şefliği ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi.

Karla mücadele ekiplerinin yaklaşık 3 saatlik zorlu çalışmasının ardından köye ulaşabilen sağlık ekipleri, burada ilk müdahaleyi yaptı.

Dinçer, daha sonra ambulansla Hakkari Devlet Hastanesine ulaştırıldı.

Siirt'te kar yağışı

 Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Geçittepe mevkisinde dün geceden beri etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

İlçenin en yüksek kesimi olan Geçittepe'de aralıklarla devam eden kar ve tipi dolasıyla, ilçeye bağlı Söğtönü, Doğan, Düğüncüler, Yapraktepe ve Belenoluk köy yolları ulaşıma kapandı.

Yolda mahsur kalan sürücülerin kurtarılması için İl Özel İdaresi ekipleri çalışma başlattı.

Kırsal alanda, ekiplerin, yol ağında bulunan köy yollarının açılması için çalışmaları aralıksız sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi