Görüş Bildir

Dolandırılan Vatandaşlar Arsa Sahibine Tepkili

Yaklaşık 3 ay önce Müteahhit tarafından dolandırılan 21 mağdur vatandaş, bu defada inşaatın temelini yıkarak başkasına satmak isteyen arsa sahibiyle karşı karşıya geldiler.

Dolandırılan Vatandaşlar Arsa Sahibine Tepkili

Çamlıtepe Mahallesi TPAO Bulvarı Siirt çevre yolunda Müteahhit Sami Y.'ye ait inşaata üye olan ve malzeme karşılığı yapılacak binada daire alan 21 kişi dolandırıldı. Arsa sahibi İbrahim Çelebi'nin malzeme karşılığı yapılacak binada daire alan mağdurları arayarak temeli yıkacağını söylemesi üzerine buna engel olmak üzere 21 mağdurdan; Orhan İnci, M. Emin Kahraman, Şehmus Toprak, Mehmet Eşit, Mehmet Tahir Türk, Bayram Yıldırım, Lokman Direk, Şehmus Kırbaş, İsmet Ayten ve Nizam Hançer temelin yıktırılmaması için inşaat halindeki temelin yanında toplandılar. Muhtemel bir kargaşanın yaşanmaması için polis ekipleri de olay yerinde hazır bulundu.

MAĞDUR OLAN VATANDAŞLAR

Mağdurlardan İsmet Ayten, inşaat temeline 55 bin TL ve 200 torba çimento vererek birinci katı 70 bin TL'ye aldığını ancak Müteahhitin bu paraları alıp kaçtığını belirtti. Arsa sahibi İbrahim Çelebi'nin birkaç gün önce kendilerini arayarak temeli yıkacağını söylemesi üzerine inşaat sahasında toplandıklarını kaydeden Ayten, buna izin vermeyeceklerini söyledi. Savcılığa başvurduklarını anlatan Ayten, ancak hiçbir şeyin yapılmadığını söyledi.

ARSA SAHİBİNE TEPKİLİLER

İnşaattan bir dükkân ile 3 tane daire aldığını buna karşılık olarak beton, demir, çimento ve 400 binin üzerinde nakit para verdiğini dile getiren Mehmet Tahir Türk, "Tabi bu adam temeli yarıda bırakıp ortadan kayboldu. Bizim burada yapabileceğimiz bir şey kalmadı. Burada toplandık arsa sahibi bu temeli kepçe gönderip yıkacağım demiş. Bizim burada hakkımız var emeğimiz var bizde onun için buranın yıkımına izin vermiyoruz. Kurumları bilgilendirme amacı ile biz bunu söylüyoruz. Herhangi bir suç gibi bir niyetimizde yok. Sadece hakkımız olan temeli korumak amaçlı burada toplandık" dedi.

Davut Kırbaş adlı mağdurda, 40 Bin TL'ye iki daire aldığını karşılığında inşaatı yapmak için malzeme aldığını belirterek, "Müteahhit kaçıp gitmiş bizde burada çaresiz ve mağdur kaldık. Bazı kişilerin aramıza girip anlaşma sağlamamızı ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi