Görüş Bildir

Donan içme sularını şokla çözüyorlar

Muş'ta donan içme suları, belediye ekiplerince elektrikli şok uygulanarak çözülüyor.

Donan içme sularını şokla çözüyorlar

Muş'ta soğuk hava yaşamı olumsuz yönde etkilerken, kentte birçok ev ve iş yerinin de içme suyu dondu.

Belediye tarafından oluşturulan ekip, 10 gün içinde yaklaşık 300 ev ve iş yerindeki içme suyu borularına elektrikle şok uygulayarak, donan suların yeniden akmasını sağladı.

Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Kamuran Cantürk, yaptığı açıklamada, soğuk havanın etkisini sürdürmesinden dolayı, kentteki birçok ev ve iş yerinin içme suyunun donduğunu söyledi.

Belediye ekiplerinin, ev ve iş yerlerindeki içme suyu borularına elektrikle şok uygulayarak, suyun akmasını sağladığını belirten Cantürk, şöyle konuştu:

ŞOK YAPARAK ÇÖZÜYORLAR

''Suyu donan vatandaşlar belediyeye müracaat ediyor. Bunları değerlendiriyoruz. Ekibimiz ev ve iş yerlerinde içme suyu borularına şok uygulayarak, suyun yeniden akmasını sağlıyor. 10 günde yaklaşık 300 ev ve iş yerinin donan suyunu şoklama yöntemiyle açtık. Suları donan vatandaşların anında bize haber vermesini istiyoruz. Çünkü geç kalındığında borulardaki buzu çözmek güçleşiyor. Erken müdahale edildiğinde, kısa sürede suyu akıtıyoruz.''

Suları donan Sakine Cantürk ise, yaşadıkları sorun nedeniyle ihtiyaçlarını gideremediğini söyledi.

Cantürk, ''Bir haftadır suyumuz akmadığı için çamaşırlarımızı yıkayamıyorduk. İçecek suyumuzu da komşularımızdan karşılıyorduk. İmkanlarımızla suyu akıtamadığımız için, belediyeye haber verdik. Ekipler gelip donan suyumuzu açtı'' dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi