Durmayınca öldürüldü!

Kocaköy ilçesi kırsalında güvenlik güçlerinin 'dur' ihtarına uymayıp ateş kaçarak kaçmaya çalışan kişi, çatışmada öldürüldü. Kaçtığı otomobilde cephanelik çıkarken, şahsın kimliği açıklanmazken, örgüt üyesi olduğu bildirildi.

Durmayınca öldürüldü!

DUR İHTARINA UYMAYINCA

Kocaköy İlçesi Gökçen- Gözebaşı köyleri arasında ek olarak kurulan yol kontrol noktasına dün öğlen saatlerinde yaklaşan aracın sürücüsü 'dur' ikazına uymayarak gaza basıp kaçmaya başladı. Araçtan, takip eden jandarma ekibine ateş açıldı. Çıkan çatışmada, otomobil sürücüsü ölü olarak ele geçirildi.

ARAÇTA ÇOK SAYIDA SİLAH

Olay yerinde yapılan incelemede, 1 adet M-16 piyade tüfeği, 2 adet M-16 şarjörü, 30 adet M16 fişeği, 1 adet el bombası ve 2 adet sırt çantası bulundu.  Özel otomobili kullanan kişinin örgüt üyesi olduğu belirlenirken, olay bölgesinde çatışma sırasında yaralanan bir kişinin de şüpheli olarak gözaltına alındığı öğrenildi. Olayla ilgili kapsamlı soruşturma başlatılırken, Lice, Kocaköy ve yol ayırımında, güvenlik güçleri kontrolleri sıklaştırdı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi;

"Alınan tedbirler kapsamında; Kocaköy ilçesi Gökçen – Gözebaşı köyleri arasında ilave olarak tesis edilen yol kontrol noktasına yaklaşan ve dur ikazına uymayarak kaçan bir araç, Jandarma ekiplerince takip edilmiş, araçtan ateş açılması üzerine  çıkan çatışmada (1) terörist ölü olarak ele geçirilmiştir.

Olay yerinde yapılan inceleme neticesinde, (1) adet M-16 Piyade tüfeği, (2) adet M-16 şarjörü, (30) adet M16 fişeği, 1 adet el bombası, (2) adet sırt çantası bulunmuştur.

HUZUR VE GÜVENLİK İÇİN

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla adli işlemlere başlanmış olup, olay bölgesinde bulunan ve silahlı çatışmada yaralanan (1) şahıs şüpheli sıfatıyla gözaltına alınmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir."

CEZAEVİNE BOMBA ATILDI

Buarada, merkez Bağlar ilçesinde bulunan E Tipi Kapalı Cezaevine, kimliği meçhil kişi veya kişilerce el yapımı patlayıcı atıldı. Şans eseri saldırıda ölen ve yaralanan olmazken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

BARDAK İÇERİSİNDE BOMBA

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerince olayın faillerine bulunmasına yönelik çalışma başlatıldı. Güvenlik güçleri, yapılan aramalarda, Şeyh Şamil Mahallesi 527. Sokak'ta bulunan bir tandırın içerisinde poşete sarılmış 11 metal bardakta hazırlanmış el yapımı patlayıcı, 6 havai fişek ile çok sayıda eldiven buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz